Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύργος: Αγωνία για την εξαφάνιση του Θύμιου - Πώς ήταν πριν το...

Πύργος: Αγωνία για την εξαφάνιση του Θύμιου – Πώς ήταν πριν το ατύχημα που τον παραμόρφωσε

Έχει υποστεί άγριο bullying από συμμορίες της περιοχής – Σοκάρουν οι περιγραφές των γειτόνων: Πετούσαν πέτρες στο σπίτι του για να τον αναγκάσουν να αντιδράσει – Οι γιατροί ήθελαν να τον βοηθήσουν πριν εξαφανιστεί

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπιστεί ζωντανός ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς, από την Αγία Βαρβάρα του Πύργου Ηλείας, δίνουν οι αστυνομικοί αλλά και η υπηρεσία του Silver Alert με την βοήθεια εθελοντών που τον αναζητούν.

Ο 39χρονος αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη, όταν και εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Α.Τ. Πύργου, προκειμένου να ζητήσει προστασία από τους ανθρώπους που του έκαναν την ζωή «κόλαση» – όπως αποδείχθηκε – με ένα στόρι στο Instagram. Ο 39χρονος, φοράει χειρουργική μάσκα, καθώς μετά από ατύχημα το πρόσωπο του είναι παραμορφωμένο, μιλάει και τρώει με μηχανική υποστήριξη ενώ έχει ύψος 1,75, καστανά μάτια και μαλλιά.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος και Διοικητής της Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης ο 39χρονος έπεσε θύμα συμμορίας νεαρών που δεν ήταν η πρώτη φορά που ήθελαν να του κάνουν κακό:
«Πρώτη φορά από το 2011 αντιμετωπίζουμε μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου που εξαφανίζεται επειδή δέχτηκε bullying για να σώσει την ζωή του. Μπορεί να μιλάμε για μια οικειοθελείς εξαφάνιση, ωστόσο θα πρέπει να δούμε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή» αναφέρει ο Γεράσιμος Κουρούκλης και προσθέτει: «Όπως μου έχουν καταγγείλει οι γείτονες ο Θύμιος έπεσε θύμα συμμορίας νεαρών. Ποτέ ο Θύμιος δεν κυνήγησε, αλλά και δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους του Πύργου με αλυσοπρίονο, με μπαστούνι περπατούσε. Τα όσα καταγγέλθηκαν σε μήνυση στην αστυνομία είναι ψέμματα και πρέπει ο Εισαγγελέας, που έχει αναλάβει, να καλέσει εδώ και τώρα τον μηνυτή. Υπάρχουν πολλές ευθύνες ακόμα και από τους αστυνομικούς που ξέρουν την αλήθεια και δεν βγαίνουν να την πουν».

Σύμφωνα με τους γείτονες η ζωή του 39χρονου είχε μετατραπεί σε εφιάλτη εδώ και καιρό :

«Είχε μαζευτεί συμμορία έξω από το σπίτι του με μηχανάκια κι αυτοκίνητα, το είχαν κάνει κι άλλες φορές, όμως αυτή την φορά ήταν πιο οργανωμένοι. Κρατούσαν πέτρες και ξύλα, τα οποία τα πετούσαν σε πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να τον αναγκάσουν να βγει έξω. Τον βρίζουν, το κοροϊδεύουν του κάνουν πολλά, όπως μας καταγγέλλουν οι γείτονες, μέχρι την στιγμή που βγήκε να τους διώξει. Ο Θύμιος περπατούσε με μπαστούνι έτσι κι αλλιώς. Μόλις τον είδαν ξεκίνησαν να τον καταγράφουν σε βίντεο κι έτσι ανέφεραν πως τους επιτέθηκε με το αλυσοπρίονο. Ήταν στυμμένο και μαφιόζικο το όλο σκηνικό, ανέφεραν πως το μπαστούνι ήταν αλυσοπρίονο. Ντροπή για όλους και για όλα. Οι νομικές μας υπηρεσίες έχουν αναλάβει τα πάντα».

Η υπηρεσία Silver Alert με το που ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του, έβγαλε αμέσως ανακοίνωση ενώ όπως πληροφορήθηκε ομάδα ειδικών γιατρών θέλει να τον αναλάβει προκειμένου να του χαρίσει μια φυσιολογική ζωή:

«Εμείς τον αναζητούμε γιατί πρέπει να βρεθεί. Μακάρι να είναι ζωντανός γιατί πολλά περνάνε από το μυαλό μου γιατί αν αναγνώρισε κάποιον μπορεί να του την είχαν στημένη και να βρεθεί σε κανένα χαντάκι».

Με την υπηρεσία επικοινώνησαν φίλοι και γείτονες που κατά καιρούς τον προσέχουν και τον βοηθούν με κάθε τρόπο:

«Έχουμε δεχτεί πολλές κλήσεις από φίλους και γείτονες του Θύμιου στον Πύργο που τον αναζητούν, δυστυχώς μέχρις στιγμής κανένας συγγενής του δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Εμάς μας ενδιαφέρει να τον βρούμε εδώ και τώρα διότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει ενδιαφερθεί ομάδα ειδικών γιατρών που θέλει χωρίς κανένα κόστος να αναλάβει την αποκατάσταση του ώστε να γίνει και πάλι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Δυστυχώς οι γιατροί ήθελαν εδώ και μέρες να τον βοηθήσουν, όμως η ομάδα αυτή την νεαρών που τον εκφόβισε και του φέρθηκε με τον πιο απαίσιο τρόπο καταγγέλλοντας ψέμματα στην αστυνομία, φρόντισε ώστε ο άνθρωπος αυτός να εξαφανιστεί».

Ο μοναχικός Θύμιος είχε γίνει παλαιότερα ρεπορτάζ από την τηλεόραση ΟΡΤ, στην οποία είχε δηλώσει: «Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει».

Ο Θύμιος, έχει περάσει τα πάνδεινα καθώς το 2008 έπεσε θύμα τροχαίου ενώ εργαζόταν στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το μισό του πρόσωπο και να διαλυθεί η άνω γνάθος. Από τότε τρώει και μιλά με μηχανική υποστήριξη.

Η κατάστασή του είχε αποτέλεσμα να χάσει, όχι μόνο την εργασία αλλά και τους φίλους κι έτσι εγκαταστάθηκε στον Πύργο όπου ζει με ένα πενιχρό επίδομα, με το οποίο πληρώνει ίσα-ίσα το ενοίκιο του.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ