Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρούουν «καμπανάκι κινδύνου» για τις καλλιέργειες λόγω έλλειψης νερού

Κρούουν «καμπανάκι κινδύνου» για τις καλλιέργειες λόγω έλλειψης νερού

Ευρεία διαδικτυακή συζήτηση για τους ΤΟΕΒ του Νομού διοργανώνει αύριο η Ο.Π. Αμαλιάδας

Χρ. Βαλιανάτος: «Δεν μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα…»

Τον κώδωνα του κινδύνου για  πολύ πιθανή οικονομική καταστροφή των αγροτών, λόγω της έλλειψης νερού άρδευσης από τους ΤΟΕΒ του Νομού, κρούει η Ο.Π. Αμαλιάδας, η οποία για το συγκεκριμένο σκοπό διοργανώνει αύριο Τρίτη και ώρα 11 το πρωί, διαδικτυακή  συζήτηση στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στη συζήτηση συγκεκριμένα έχει αποσταλεί  σχετική πρόσκληση στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας, στους υφυπουργούς  Οικονομικών και ΥΠΑΑΤ, τους βουλευτές Ηλείας, εκπροσώπους της περιφέρειας, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, εργοστάσια μεταποίησης,  με παράλληλη κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Στην επιστολή  της Ομάδας Παραγωγών αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι οι οργανώσεις μας  έχουν υπογράψει με τα εργοστάσια βιομηχανικής τομάτας (ΚΥΚΝΟΣ-ΜΙΝΕΡΒΑ), συμβάσεις για την παράδοση του προϊόντος έτους 2022 αξίας 10000000 ευρώ. Όπως γνωρίζετε εάν δεν τηρήσουμε τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις, θα έχουμε οικονομικές κυρώσεις. Οι παραγωγοί μας πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (αυξημένο κόστος παραγωγής, καιρικές συνθήκες κλπ.), έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και την έλλειψη νερού άρδευσης από τους  ΤΟΕΒ του Νομού.  Επειδή σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε την οικονομική καταστροφή των παραγωγών, την εγκατάλειψη των επενδύσεων στο Νομό μας από τα εργοστάσια μεταποίησης, με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό του Νομού μας και επειδή χρειάζονται άμεσες λύσεις, σας καλούμε σε διαδικτυακή συζήτηση την Τρίτη  19-04-22 και ώρα 11 π.μ. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».

Αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει  με τους ΤΟΕΒ, ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος, δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ»:

«Εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δοθεί λύση γιατί ήδη έχουν  ξεκινήσει οι παραγωγοί και καλλιεργούν βιομηχανική τομάτα. Απ’ ότι φαίνεται ειδικά ο ΤΟΕΒ  Σαβαλίων νερό δεν έχει και πρέπει να βρεθεί μία λύση. Δεν μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα. Και ο Β’ ΤΟΕΒ Πύργου έχει νερό τώρα, αύριο το πρωί όμως θα έχει; Δεν μπορεί το Μάιο μήνα να πουν στους παραγωγούς  δεν ποτίζετε… Όποιος θέλει ας συμμετέχει στη σύσκεψη για την οποία έχουν ειδοποιηθεί όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, που  όμως δεν γνωρίζουμε εάν θα συμμετέχουν  τελικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ