Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΡούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου

Άγριες αποδοκιμασίες από τον κόσμο που βρισκόταν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων – Αρνείται την κατηγορία- Δηλώνει άγνοια για την κεταμίνη και υποστηρίζει ότι χορηγήθηκε στο παιδί από τους γιατρούς κατά τη διασωλήνωση – Για ιατρικό λάθος έκανε χθες λόγο ο εκ των δικηγόρων της, Ζάρδας – Ζητεί τεστ ανίχνευσης ψεύδους και καταθέτει αίτημα για λύση του γάμου με το Μάνο Δασκαλάκη

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη 18η τακτική ανακρίτρια θα βρεθεί σε λίγη ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Λίγο μετά τις 12:00 πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της, Όθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα.

Άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ έσπρωχναν τον κόσμο, τεχνικούς και δημοσιογράφους, για να μην την πλησιάσουν καθώς φοβούνταν ότι θα την λιντσάρουν. 

Αν και η 33χρονη μητέρα θα αρνηθεί την κατηγορία που την θέλει να έχει δηλητηριάσει με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εντούτοις θα δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα από την ιατρική επιστήμη επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο – και όχι σε ΜΕΘ – και ενώ εκείνη βρίσκονταν μονίμως δίπλα του.

Οι απαντήσεις που θα δώσει η κατηγορούμενη στην ανακρίτρια επί αυτών των ερωτημάτων, θα έχουν βαρύνουσα σημασία και για τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας, η οποία πλέον στρέφεται σε πολλές κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, αναζητώντας καταρχάς απαντήσεις στο πως βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης αλλά και στο τί ακριβώς συνέβη με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας: Της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021. Ήδη, οι θάνατοι των δυο κοριτσιών ερευνώνται από μηδενική βάση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της μεγαλύτερης αδελφής τους της Τζωρτζίνας και τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αναμένονται άμεσα.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως απόλυτη προτεραιότητα δίδεται, στο πλαίσιο των ερευνών, στον τρόπο ανεύρεσης της τοξικής ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, μέσα από την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης αλλά και τις επικοινωνίες και τις επαφές της στα social media, η ανάκριση θα επιχειρήσει να ρίξει φως στο ερώτημα αυτό και να απαντήσει πως η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, και αν την προμηθεύτηκε το έπραξε μόνη της ή και άλλα πρόσωπα την βοήθησαν να βρει τη θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για το λόγο αυτό να υπάρξει ακόμη και εκταφή του παιδιού ώστε οι αρχές να πάρουν στα χέρια τους το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του κοριτσιού και το οποίο τοποθέτησε εκεί – όπως λέγεται – η κατηγορούμενη πλέον μητέρα του. Υπό τα δεδομένα αυτά, η 33χρονη σήμερα στο πλαίσιο της απολογίας της δεν μπορεί παρά να δεχθεί κρίσιμες ερωτήσεις από την ανακρίτρια σχετικά με το θέμα της ανεύρεσης της κεταμίνης έστω και αν αρνείται την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί.

Επιπρόσθετα, θα κληθεί να απαντήσει επαρκώς γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες, τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Επί της ουσίας η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όλες αυτές τις ημέρες που κρατείται στη ΓΑΔΑ επιδεικνύει ένα άκαμπτο και ψύχραιμο «πρόσωπο», θα αποτελέσει την πρώτη δική της απάντηση για όσα της καταμαρτυρούν στην αρμόδια ανακριτική αρχή, τη μόνη αρμόδια σε αυτή τη φάση των ερευνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ