Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑύριο στην Ηλεία ο Κ. Μητσοτάκης: Έναρξη εργασιών στο Πάτρα-Πύργος

Αύριο στην Ηλεία ο Κ. Μητσοτάκης: Έναρξη εργασιών στο Πάτρα-Πύργος

Από την Ηλεία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την έναρξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Ο πρωθυπουργός θα έρθει αύριο, Πέμπτη 31 Μαρτίου, στο εργοτάξιο που έχει στηθεί στο Γεράκι μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Η τελετή έχει σχεδιαστεί να γίνει στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας στο οποίο θα μιλήσουν οι τρεις άνδρες αλλά και εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού για την έναρξη του έργου. Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, ο πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί την Αχαΐα και συγκεκριμένα τα Καμίνια.

Τρεις είναι οι εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Το τμήμα Μιντιλόγλι-Καραίικα θα αναλάβει η ΑΒΑΞ, το τμήμα Καραίικα-Γαστούνη θα αναλάβει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και το τμήμα Γαστούνη-Πύργος θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή αυτοκινητόδρομου μήκους 74,8χλμ. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13,0χλμ θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού (ΕΟ), ενώ στα υπόλοιπα 61,8χλμ θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει 2 λωρίδες και ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) ανά ρεύμα κυκλοφορίας και το συνολικό του πλάτος θα έχει διατομή 21,30μ (χωρίς τις πλευρικές διαμορφώσεις). Στο μέσον του δρόμου θα υπάρχει στηθαίο τύπου New Jersey πλάτους 0,60μ και ύψους 0,80μ. Σε προκαθορισμένες θέσεις του αυτοκινητοδρόμου θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης (parking) με τις συνοδές λωρίδες εισόδου–εξόδους.

Συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ ανισόπεδοι κόμβοι/ημικόμβοι:: Μιντιλογλίου (χ.θ.-0+002), ΒΙ.ΠΕ. (χ.θ.6+940), Κ.Αχαΐας (χ.θ.17+734), Βάρδας (χ.θ.33+036), Κυλλήνης (χ.θ.46+016), Γαστούνης (χ.θ.53+676), Αμαλιάδας (χ.θ.62+679) και Πύργου (χ.θ.73+843.).

Στο Πάτρα-Πύργος προβλέπονται δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων στη Χ.Θ. 8+450 μεταξύ των Α/Κ ΒΙΠΕ και Κάτω Αχαΐας καθώς και περί την Χ.Θ. 67+900 μεταξύ των Α/Κ Αμαλιάδας και Α/Κ Πύργος. Επίσης προβλέπονται πλευρικοί σταθμοί διοδίων στους Ανισόπεδους Κόμβους Κάτω Αχαΐας & Αμαλιάδας. Στο νέο τμήμα της Ολυμπίας Οδού θα λειτουργήσουν και δύο αμφίπλευροι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και ΚΕΣ περί τις Χ.Θ. 21+000 και 72+000.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ