Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Έγκριση των ΣΧΟΟΑΠ με τρεις ενστάσεις

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Έγκριση των ΣΧΟΟΑΠ με τρεις ενστάσεις

Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο Κώστας Καραγιάννης

Η έγκριση και παραλαβή της Μελέτης

Γ.Π.Σ./ ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Πύργου, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου  δεν έλειψαν οι εντάσεις  γύρω από ζητήματα που αφορούν την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Για το θέμα των ΣΧΟΟΑΠ έγινε ενημέρωση από τον ανάδοχο  της μελέτης κ. Ευάγγελο Καραμπλιά, ο οποίος δήλωσε ότι πλέον το ζητούμενο είναι ο δήμος Πύργου να προωθήσει τη μελέτη στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), προκειμένου να λάβει ΦΕΚ μέχρι το τέλος του 2022.

Ο κ. Καραμπλιάς υπογράμμισε ότι έγινε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί περισσότερος χώρος πρασίνου, να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πολιτών  και συγχρόνως να ληφθούν προβλήματα που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην περιοχή της Σπιάντζας, όπου προτείνεται χώρος αναψυχής.

Παρέμβαση εξάλλου για το θέμα των ΣΧΟΟΑΠ έκανε  στη συνεδρίαση ο δικηγόρος κ. Αντ. Μπαχούρος, ο οποίος  τόνισε λόγω των περιορισμών  θα δεσμευτούν πολεοδομικά τετράγωνα  στις οδούς Ερμού, Πατρών κλπ.

Από την πλευρά του εξάλλου ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος  εστίασε τις διαφωνίες και επιφυλάξεις που υπάρχουν εκ μέρους της Δ.Α. όσον αφορά  την ανάπτυξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις αποθήκες του ΑΣΟ, στο σημείο μεταξύ των οδών Κολοκοτρώνη-Ερμού-Καραϊσκάκη και Δημοτικής Αγοράς, καθώς και στον χαρακτηρισμό της χρήσης στο νουνό Κατακόλου.

Στα παραπάνω ζητήματα ο κ. Καραμπλιάς διευκρίνισε ότι για το διατηρητέο κτίριο του ΑΣΟ θα γίνει εισήγηση στο  ΣΥΠΟΘΑ ώστε από κοινόχρηστο να γίνει κοινωφελές για χρήση πολιτισμού, για το παραπάνω  οικοδομικό τετράγωνο εξήγησε πως αφοράει χώρο πρασίνου στα πεζοδρόμια και για τα βουνό Κατακόλου είπε ότι  η υφιστάμενη κατάσταση αποτυπώνει ότι πως είναι δάσος.

Για το θέμα αυτό έγιναν και άλλες παρεμβάσεις από επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους και τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ψήφισε όχι ο κ. Χ. Μιχαλακόπουλος), σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  με τις προαναφερόμενες «ενστάσεις».

Επικεφαλής στο Δ.Λ.Τ.Π.

Εξάλλου έγινε ανασυγκρότηση  του Διοικητικού Συμβουλίου  του Δημοτικού  Λιμενικού  Ταμείου Πύργου, με τον κ. Κώστα Καραγιάννη να καταλαμβάνει τη θέση  του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.

Επίσης νέα μέλη στη διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Π. είναι   ο πολιτικός μηχανικός Ανδρ. Σπυρούλιας και η εκπαιδευτικός κ. Τέτη Ριζοπούλου.

Ακόμα η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ.  κ. Μαριάννα Σταθοπούλου  αναλαμβάνει  στο «τιμόνι» του Δημοτικού  Οργανισμού  Πολιτισμού Πύργου, μετά την πρόσφατη παραίτηση του  κ. Χαρ. Μικελόπουλου.

Επίσης επικεφαλής στο ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» είναι η κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, μετά την παραίτηση  του κ. Δημητρίου Τζουανόπουλου.

Στη συνεδρίαση εξάλλου ο επικεφαλής παράταξης κ. Κώστας Νικολούτσος έθεσε το θέμα της εξαγοράς του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας στην κεντρική πλατεία Πύργου, ζητώντας ο δήμος να δράσει άμεσα σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθεί  προς δημόσια χρήση  το εν λόγω οίκημα.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η στήριξη σε όλους τους εργαζόμενους  στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη διασφάλιση της εργασίας τους, στα πλαίσια της προκήρυξης 4Κ/20.

Παράλληλα στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ψήφισμα  για το πρόβλημα της ακρίβειας που αυτή την εποχή απασχολεί έντονα τους πολίτες.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με θέματα προ ημερήσιας και ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ