Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Δεν θα χρησιμοποιούσα την ασθένεια των παιδιών για να φέρω πίσω τον...

«Δεν θα χρησιμοποιούσα την ασθένεια των παιδιών για να φέρω πίσω τον Μάνο, εγώ του είπα να φύγει» λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τι είπε για τη σχέση με τον άντρα της – Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας – Οι εκδορές, τα εκζέματα στην Ίριδα και η αλοιφή που της είχε δώσει παιδίατρος

Το «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου νέα στοιχεία για το θρίλερ των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι νέες μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, είναι αποκαλυπτικά.

Σοκαριστική είναι και η εικόνα που μετέφερε στο «Τούνελ» μάρτυρας που ήταν παρών, όταν το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, προσπαθούσε να επαναφέρει στη ζωή τη μικρή Ίριδα.

Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, σε μία εκ βαθέων κουβέντα με την Αγγελική Νικολούλη, μίλησε για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, τις εκδορές αλλά και για τα εκζέματα στα παιδιά.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη για την πραγματική σχέση που έχει με τον σύζυγό της.

«Κρατιόμασταν χέρι-χέρι στο μνημόσυνο αλλά αυτό δεν λέει τίποτα…»

«Έχω την εντύπωση ότι στο μυαλό το δικό μου είμαστε μαζί. Εγώ αυτό βλέπω. Όταν είχε φύγει ο Μάνος μετά την μπέμπα, μου ζήτησε να γυρίσει πίσω. Κι εγώ είπα “όχι δε θέλω να γυρίσεις ” και έχω και τα μηνύματα που του έστειλα και του λέω “δε θέλω να είμαστε μαζί”. Όσο για το διαζύγιο, ο Μάνος είχε πάει στον δικηγόρο του και έκανε αίτηση κι εγώ στον δικό μου. Του είπα ότι από συναινετικό, το πάω αντιδικία».

Σύμφωνα με την ίδια, η αιτία που έφτασαν σε αδιέξοδο είναι ο άνδρας της, που ήθελε να φύγει και πως το είχε ήδη κάνει πριν το θάνατο της μικρής Ίριδας.

«Γύρισε για μία – δύο ημέρες και αποφάσισε να ξαναφύγει. Στις 23 έγινε η τελετή του μωρού, ήρθε τετραήμερο και έφυγε. Γύρισε πάλι όταν μας ανακοίνωσαν από την εντατική ότι η Τζωρτζίνα είναι πολύ σοβαρά.»

«Την όποια ασθένεια ή πρόβλημα των παιδιών θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις ως μέσο για να τον φέρεις πίσω;», αναρωτιέται η παρουσιάστρια με την Ρούλα να απαντά αρνητικά.

«Στηρίζει ο ένας τον άλλον. Το χέρι – χέρι που μας είδατε στο μνημόσυνο, δεν έχει να κάνει με το εάν ήμαστε ζευγάρι ή όχι. Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι να έχω το χρόνο να πενθήσω και δεύτερον να αποκατασταθεί όλο αυτό που είναι εις βάρος μου για τα παιδιά. Δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο».

Τι λέει για τις εκδορές στη μύτη και τον ερεθισμό στο στόμα…

Η μητέρα αναφερόμενη στα όσα δημοσιεύονται τον τελευταίο καιρό σε βάρος της, θέλησε να δώσει μία απάντηση.

«Δε θέλω να εκτίθεμαι και δε θέλω να ακούγονται ανακρίβειες και κάτι που να παραπλανά την κοινή γνώμη. Ως προς τις αμυχές, επειδή έχουν ακουστεί διάφορες εκδοχές, οι δύο εκδορές είναι ακριβώς κάτω από τα μάτια, στα κόκαλα της μύτης της Μαλένας. Σ’ εκείνο το σημείο δεν μπορεί να κλείσει η μύτη και να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο που λένε. Η ιατροδικαστής μου είπε ότι αυτό μπορεί να έγινε από νύχι, μπορεί να της το κάναμε και εμείς οι ίδιοι την ώρα του μπάνιου. Αλλά έχουν περάσει και χρόνια και δεν θυμάμαι από τι μπορεί να προκλήθηκε. Με την Ίριδα έχω βίντεο και φωτογραφία το ίδιο βράδυ και ένα βράδυ πριν που δείχνει ότι έχει ένα έκζεμα από τα σάλια και την πιπίλα. Μας είχε δώσει και κρέμα η παιδίατρος γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας

Το «Φως στο Τούνελ» ερευνώντας την υπόθεση της Πάτρας, παρουσίασε μια φωτογραφία – ντοκουμέντο από την περίοδο που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Η μητέρα περιέγραψε ότι κατέγραψε σε ένα βίντεο με τρία μέρη, τη φωτογραφία που απεικονίζει το μόνιτορ που απεικονίζει τους παλμούς οι οποίοι φτάνουν τους 165, με καλό οξυγόνο και μετά πέφτει στους 61 με μηδενικό σχεδόν οξυγόνο. Κατέγραφε μια το μόνιτορ και μια την κλινική εικόνα του παιδιού. Βάση των ισχυρισμών της έχει ενημερώσει και την αστυνομία. Ο γιατρός λέει ότι δεν το έχει στα χέρια του.

“Είναι ένα ντοκουμέντο που δείχνει την πτώση με οξυγόνο, υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που δείχνει τους σπασμούς και είναι σοκαριστικό, δεν είναι για τον “αέρα” αλλά για τις αρχές”, είπε η Αγγελική Νικολούλη.

“Στις 25/1 φαίνεται ότι τραβήχτηκε η φωτογραφία” είπε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρέσκος.

Η Τζωρτζίνα και η προφητική ζωγραφιά της…

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν υπάρχουν ζωγραφιές του 9χρονου κοριτσιού, η μητέρα αναφέρθηκε σε μία ανατριχιαστική προφητεία της.

«Είχα μία ζωγραφιά την οποία κάποιος μου την πήρε μέσα από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα είχε ζωγραφίσει τρία αγγελάκια και έγραφε από κάτω “η μαμά μου κάνει ένα μεγάλο ααα και πέφτει κάτω”. Αυτό έγινε μετά το θάνατο και της μπέμπας. Τότε είναι που έκλεισα ραντεβού στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού, γιατί είχε μεγάλο πόνο και δεν εκφραζόταν. Δεν πρόλαβε όμως να πάει.»

«Το μεγαλύτερο κοριτσάκι παρακολουθούσε σοκαρισμένο το αδελφάκι του…»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με μάρτυρα – «κλειδί» που ήταν παρών κατά τη μεταφορά του βρέφους στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

«Ήταν ένα μωρό που δεν είχε ζωτικά σημεία, ούτε αναπνοή ούτε κυκλοφορία και προσπαθούσαμε να κάνουμε ανάνηψη. Στα βρέφη δε γίνεται αντιληπτό αμέσως ότι δεν αναπνέουν και αυτό υπέθεσα την πρώτη στιγμή που το είδα. Κι άλλη φορά έχω πάει σε παιδάκι που δυστυχώς το βρήκε νεκρό η μαμά του ενώ κοιμόταν. Δεν καταλαβαίνει η μαμά καμιά φορά αν κοιμάται το παιδί ή αν αναπνέει. Και συνήθως το αντιλαμβάνονται όταν είναι αργά. Δεν διακρίναμε κάτι στο βρέφος που να μας έκανε εντύπωση με την πρώτη εικόνα. Ήμασταν επικεντρωμένοι στο να κάνουμε ανάνηψη και δεν εξετάσαμε τίποτα άλλο. Αν είχε κάποια κάκωση ή κάτι άλλο, πιστεύω θα το βλέπαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η Τζωρτζίνα, ήταν παρούσα στο συμβάν, είπε:

«Θυμάμαι ένα κοριτσάκι, το οποίο ήταν αμίλητο. Παρακολουθούσε όσα συνέβαιναν χωρίς να μιλάει, ήταν τρομαγμένο, ήταν χαμένο. Συνέβαιναν όλα μπροστά του. Έμοιαζε σοκαρισμένο. Μετά μάθαμε ότι και το παιδάκι αυτό είχε την ίδια κατάληξη…»

«Έστειλα τη φανέλα της σπίτι γιατί δεν άντεχα να πάω στην κηδεία της…»

Ο προπονητής της Τζωρτζίνας στο ποδόσφαιρο, μίλησε στο «Τούνελ» για την 9χρονη, κάνοντας λόγο για ένα πολύ έξυπνο και γεμάτο χαρά παιδί.

«Είχε πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Έπαιρνε πολύ εύκολα όλα όσα της δίδασκα. Ήταν χαρούμενο και ευδιάθετο παιδί, μες στην τρελή χαρά. Φαινόταν ότι αγαπούσε πολύ τον μπαμπά της. Ήταν συνέχεια μαζί. Ήμασταν συμπαίκτες με τον Μάνο. Όταν έφυγε από την ομάδα, δεν ξαναήρθε η Τζωρτζίνα. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν πέθανε. Μου στοίχισε πολύ γιατί με αγάπαγε και την αγαπούσα κι εγώ. Οι γονείς μου ζήτησαν τη φανέλα με το όνομά της και την έστειλα στο σπίτι τους, γιατί δεν άντεξα να πάω στην κηδεία», ανέφερε συγκινημένος.

«Στο μυαλό ενός δράστη…»

Η έντονη σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν από αδιευκρίνιστα αίτια, εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων. Πολλοί χρήστες διαπιστώνουν πως είχαν ανταλλάξει απόψεις και συμβουλές κατά το παρελθόν με το πρόσωπο που σήμερα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

«Είμαι νοσηλεύτρια και μπορώ να σου πω κάποια πράγματα. Θα μιλάει με νοήματα στην αρχή θα βήχει και θα σκουπίζεται στο λαιμό και θα πρέπει να προσέχετε την υγιεινή σε αυτή την περιοχή του σώματός του. Γενικά θα είναι μία δύσκολη κατάσταση για τον ίδιο και τους οικείους του. Εύχομαι κουράγιο, δύναμη, υγεία και γρήγορη ανάρρωση», έγραφε η μητέρα το 2015 συμβουλεύοντας μία γυναίκα για τον κατάκοιτο πατέρα της μετά από επέμβαση.

Για τις γνώσεις της γύρω από τη νοσηλευτική, αλλά και για τις διαδικτυακές συμβουλές που έδινε, απαντά σήμερα στην Αγγελική Νικολούλη.

«Δεν έχω κάποια σχέση με τη νοσηλευτική. Τελείωσα απλώς ένα τεχνικό λύκειο σαν βοηθός νοσηλευτή.»

Η μητέρα των τριών κοριτσιών μιλά στη δημοσιογράφο και για το ενδιαφέρον που είχε για την εγκληματολογία και για τα σεμινάρια στα οποία είχε εγγραφεί.

«Είχα γραφτεί στην Πάντειο για να παρακολουθήσω εγκληματολογία. Είχε μία ενότητα: “Στο μυαλό ενός δράστη”, αλλά δεν πρόλαβα να την δουλέψω γιατί έγιναν όλα αυτά με την Τζωρτζίνα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα στις αναρτήσεις της μοιραζόταν με γνωστούς και αγνώστους τις χαρές και λύπες που βίωνε, σαν να επιδίωκε να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Όταν η μόλις λίγων μηνών αβάπτιστη Ίριδα έφυγε από τη ζωή, εκείνη αναδημοσίευσε δύο συγκλονιστικές αναρτήσεις της γυναικολόγου της. Μία για κάθε παιδί που μέχρι τότε είχε χάσει.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά της έχει χτυπηθεί ήδη δύο φορές από το θάνατο και το τρίτο της κορίτσι βρισκόταν στο στάδιο αποκατάστασης από την εγκεφαλική βλάβη που της προκάλεσε η ανακοπή καρδιάς, πήγε σε συναυλία γνωστού λαϊκού τραγουδιστή. Σ’ εκείνη τη φωτογραφία από το γήπεδο της Παναχαϊκής μαζί με τον σύζυγό της έγραφαν:

«Συναυλία δίχως αύριο…!!»

Οι ιατροδικαστές ψάχνουν και «ασφυκτικό θάνατο»…

Οι επιστήμονες που μελετούν τον τελευταίο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, έχουν την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει μια πρώτη ξεκάθαρη εικόνα.

Στον οργανισμό του παιδιού εντοπίστηκε ποσότητα φαρμάκων. Ελέγχεται αν κάποια από αυτές τις φαρμακευτικές ουσίες χορηγήθηκε σε υπερβολική δόση, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε τοξική για τον οργανισμό και να επιφέρει το θάνατο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε παρέμβαση από άλλο πρόσωπο.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στις ενδείξεις περί ασφυκτικού θανάτου. Οι έμπειροι, ιατροδικαστής τοξικολόγος και παθολογοανατόμος δίνουν έμφαση στα ταλαιπωρημένα από τα φάρμακα ζωτικά όργανα του παιδιού, για να εντοπίσουν ίχνη ασφυξίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εξέταση του εγκέφαλου της Τζωρτζίνας, δε βοηθά για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, καθώς εμφανίζει εκτεταμένες αλλοιώσεις από την τετραπληγία που επέφερε η έλλειψη οξυγόνου από την ανακοπή.

Η εικόνα είναι διαφορετική για τις δύο αδελφές της. Τόσο στη Μαλένα, όσο και στην Ίριδα φαίνεται να εντοπίστηκαν ιατροδικαστικά αλλοιώσεις που μπορούν να αποδοθούν σε έλλειψη οξυγόνου.

Οι έρευνες των Αρχών…

Σε αστυνομικό επίπεδο η έρευνα για την υπόθεση εξελίσσεται αργά και βασανιστικά, όπως αναφέρει το Φως στο Τούνελ. «Οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την υπόθεση, αναμένουν τα επιστημονικά δεδομένα για να προχωρήσουν μεθοδικά στο επόμενο βήμα. Τα χέρια τους σε αυτή τη φάση είναι δεμένα…

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν και καταγράφουν τις συνεντεύξεις των εμπλεκομένων προσώπων και προσπαθούν να εντοπίσουν κενά και αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους. Μιλάνε με κάποιους γιατρούς αλλά σε αυτή την πρώτη φάση της έρευνας, ανεπίσημα».

Πηγή: anikolouli.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ