Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχει κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό, λέει Ουκρανός...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχει κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Περίπου 20 ρωσικά ελικόπτερα με αλεξιπτωτιστές κατευθύνονται προς τον πυρηνικό σταθμό Γιουζνουκραΐνσκ – Στους δρόμους εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια για να εμποδίσουν τα ρωσικά στρατεύματα

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή ρωσική επίθεση σε πυρηνικό σταθμό έκρουσε με ανάρτησή του στα social media o Αντόν Χεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε σε post του στο Telegram ο Χεραστσένκο, έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα του κατακτητή με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

Την ίδια στιγμή, ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάτοικοι του Ενερχοντάρ, της πόλης που βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, και εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής ενέργειας έχουν κατέβει στους δρόμους με την πρόθεση να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό εργαστάσιο της Ευρώπης και ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι στρατεύματα του Πούτιν πλησιάζουν την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ