Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ ρωσικός στρατός μπήκε στην πόλη Χερσώνα

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στην πόλη Χερσώνα

Νέα ρωσική εισβολή λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών Ουκρανών και Ρώσων

Πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο συνεχίζει την πολιτική των απειλών και επιθέσεων με τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν και στην πόλη Χερσώνα, νότια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η πόλη ελέγχεται ακόμη από Ουκρανούς.

Νωρίτερα, νέοι βομβαρδισμοί έπεσαν στο Κίεβο ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών σχεδόν 700.000 Ουκρανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Δυνατές εκρήξεις ακούγονται από το νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πυρά έχουν χτυπήσει και τον τηλεοπτικό πύργο.  Οι Ρώσοι προσπαθούν να κόψουν όλες τις πιθανές δυνατότητες επικοινωνίας και σύνδεσης για τους κατοίκους του Κιέβου  με σκοπό να σκορπίσουν χάος και πανικό.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο.

Ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την τοποθεσία Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 Εβραίους σε δύο ημέρες το 1941. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός τόπος μνήμης.

«Αυτοί οι βάρβαροι σφαγιάζουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά», κατήγγειλε στο Twitter ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ.

«Προς τον κόσμο: τι νόημα έχει να λέμε «ποτέ ξανά» για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι 

Με ανάρτησή του στο Facebook, μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαιώνει την επίθεση, σημειώνοντας ότι για λίγη ώρα τα τηλεοπτικά κανάλια δε θα λειτουργούν. Προσθέτει, ακόμη, ότι άμεσα θα ενεργοποιηθεί η εφεδρική μετάδοση ορισμένων καναλιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ