Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας: Η Μαρία Μπίλια νέα πρόεδρος...

Νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας: Η Μαρία Μπίλια νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Προεδρείο γένους θηλυκού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτάσεις των παρατάξεων.

Κατόπιν αυτού, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Μαρία Μπίλια, (που αποτέλεσε πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης «Όλα από την αρχή»),  εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, (που αποτέλεσε πρόταση της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο») εκλέχτηκε νέα Αντιπρόεδρος, ενώ η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Ευθυμία Γρίνου, (που ήταν η πρόταση της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά») ανανέωσε την θητεία της ως Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, Τάκη Παπαδόπουλο και τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο, Δημήτρη Δριβίλα, σημειώνοντας πως ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στα καθήκοντά τους και μάλιστα, υπό τις πολύ ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου προεδρείου, κάνοντας λόγο για μία δυναμική και αισιόδοξη διαδικασία. «Κάπου διάβασα ότι αυτός που διακονεί την πολιτική, συνομιλεί με την ιστορία. Και επειδή αυτό είναι κάτι που το πιστεύω βαθιά, γνωρίζω ότι ο τρόπος που θα χειριστείτε τις ευθύνες που αναλαμβάνετε, ισοδυναμεί με το αποτύπωμα που θα αφήσει το Περιφερειακό μας Συμβούλιο στο σύνολο της κοινωνίας που εκπροσωπούμε. Εύχομαι και πιστεύω πως αυτό το αποτύπωμα θα συνεχίσει να είναι θετικό» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ευχαριστίες προς το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του Προεδρείου, ενώ λίγο νωρίτερα, τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος, Τάκης Παπαδόπουλος, όσο και ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Δριβίλας, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία και την πεποίθηση ότι ακόμα και υπό τις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν κατά την προηγούμενη διετία, το Συμβούλιο παρέμεινε ένα ανοικτό και δημοκρατικό βήμα διαλόγου και αποφάσεων προς όφελος της κοινωνίας.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα η νέα Πρόεδρος του Σώματος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Με πλήρη επίγνωση της χρονικής συγκυρίας και των συνθηκών που επικρατούν, αλλά και της επιτυχημένης θητείας όλων όσων υπηρέτησαν τον θεσμό του Προέδρου  του Περιφερειακού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια που θα προάγει την συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.  Προσδοκώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα στόχο κοινό για όλους, να γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αυτοδιοικητικό πρότυπο, σημείο αναφοράς για κάθε πολίτη, αιτία και έμπνευση για τη συμμετοχή στο θεσμό».

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στη συνέχεια, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την κλήρωση που διενεργήθηκε μεταξύ όσων ισοψήφησαν, η νέα σύνθεση ανά συνδυασμό έχει ως εξής:

«Όλα από την Αρχή»

Τακτικά μέλη: Βασίλης Γιαννόπουλος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, Χαράλαμπος Μπονάνος Αναπληρωματικά μέλη: Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

«ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Δικαίωμα στην πρόοδο»  

Τακτικά μέλη: Κωνσταντούλα Κατσαρή – Μαυραγάνη, Διονύσιος Καπλάνης, Κωνσταντίνος Καρπέτας. Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Δριβίλας, Ιωάννης Λύτρας, Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ»

Τακτικό μέλος: Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Αναπληρωματικό μέλος: Χρήστος Κωστακόπουλος.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Τακτικό μέλος: Νικόλαος Μωραϊτης, Αναπληρωματικό μέλος: Γρηγόριος Συμεωνίδης.

Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχουν ακόμη ως Πρόεδρος ο Περιφερειάρχης ή ένας Αντιπεριφερειάρχης που ο ίδιος θα ορίσει και δύο ακόμη Αντιπεριφερειάρχες, ως μέλη.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και τα μέλη του Σώματος αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

H Μαρία Μπίλια είναι δικηγόρος και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1999 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ από το έτος 2010 και εντεύθεν είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής  Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γεννήθηκε στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας, όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας κατά τη διετία 2017-2019. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας με τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή-Νεκτάριος Φαρμάκης» και εξελέγη, υπηρετώντας έκτοτε το θεσμό του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου, όσο και από τη θέση της Προέδρου της ανώνυμης εταιρείας «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΕ».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΑΣΤΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και Πτυχιούχος Μηχανικός Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων. Ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Α. Παπανδρέου στις εκλογές του 2015 και με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας από 2011-2012 και Περιφερειάρχης Ηπείρου από 2009 – 2010. Επίσης ήταν Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, 2008 – 2009, Αντινομάρχης Μελετών & Έργων Ν.Α. Αχαΐας, 2005-2007 και Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας από 1998 έως 2009. Είναι παντρεμένη με τον ζωγράφο – αρχιτέκτονα, Γεράσιμο Μπάστα και έχουν ένα γιο, τον Ιωάννη.

ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΡΙΝΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η Ευθυμία Γρίνου, είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Μεταφορών Ναυπάκτου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Π.Ε. Διοκητικού – Οικονομικού). Γεννήθηκε στον Αετό Δ. Ακτίου-Βόνιτσας. Έχει διατελέσει Γραμματέας στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ναυπακτίας, υπεύθυνη «Δημοσίων σχέσεων» στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Αετινών Αθήνας» και μέλος στην Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών. Επίσης, Πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου Αετού «Ο Μπούμστος», Γραμματέας και Μέλος σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σχ. Ναυπάκτου, του 7ου Δ.Σχ. Αγίων Αναργύρων Αττικής και του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και κατοικεί στη Ναύπακτο. Η επιμορφωτική της δραστηριότητα εστιάζεται στην Αγγλική Γλώσσα, στην Πληροφορική και σε ποικίλα Προγράμματα «Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ