Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο «σφυρί» δεκάδες ακίνητα στην Ηλεία

Στο «σφυρί» δεκάδες ακίνητα στην Ηλεία

Περισσότεροι από 4000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί το πρώτο δίμηνο του 2022 

Της Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

«Ποδαρικό» με περισσότερους από 4.000 πλειστηριασμούς κάνει το 2022, μόνο για τους δύο πρώτους μήνες του. Η χρονιά αυτή φαίνεται ότι θα είναι ακόμα πιο πιεστική, καθώς εκτός της πανδημίας και την γενικευμένης οικονομικής κρίσης, θα είναι και χρονιά των πλειστηριασμών, δεδομένης και της εφαρμογής των νέων διαδικασιών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα όσον αφορά τη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς.

το πλαίσιο αυτό, μετά από πολλούς γύρους μεταβίβασης των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, αλλά και υπό το βάρος της οικονομικής συγκυρίας, κρατούντος του κορωνοϊού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να γεμίσει με χιλιάδες περιπτώσεις.

Ανάμεσα σε όσες έχουν ήδη αναρτηθεί υπάρχουν αρκετά ηχηρά και «επώνυμα σφυριά»που μαγνητίσουν ήδη το ενδιαφέρον.

Η εικόνα στην Ηλεία

Δυστυχώς από το νέο δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται δεν έχει ξεφύγει ούτε η Ηλεία.  Ήδη στην διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί περισσότεροι 24 πλειστηριασμοί, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εκ των οποίων οι 20 στον δήμο Πύργου.

Χαρακτηριστικό την υπό εξέλιξης κατάστασης που τείνει να διαμορφωθεί και θα προκαλέσει ασφυξία στην Ηλειακή οικονομία, κι όχι μόνο, είναι ότι έως τα τέλη του 2022 έχουν ήδη αναρτηθεί οι πρώτοι 47 πλειστηριασμοί ακινήτων εκ των οποίων οι 17 αφορούν κατοικίες(!) , 16 αγροτεμάχια ή αγροτεμάχια με κτίσμα, 4 οικόπεδα και 4 ακόμα οικόπεδα με κτίσμα…. ακόμα και ένας Βιομηχανικός / Βιοτεχνικός Χώρος.

Στην λίστα των πλειστηριασμών εκτός από πολίτες που φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες ,υπάρχουν και μεγάλες Ηλειακές επιχειρήσεις, που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση και τώρα βγαίνουν σταδιακά στο «σφυρί» τμήματα των ιδιοκτησιών τους για χρέη που δεν κατάφεραν ποτέ να εξοφλήσουν.

Η πλειοψηφία των αναρτημένων πλειστηριασμών αφορούν το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ «πρωταθλητής» των πλειστηριασμών είναι ο δήμος Πύργου. Από τους σαράντα επτά (47) αναρτημένους πλειστηριασμούς οι τριάντα τρεις (33)αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στο δήμο Πύργου, ακολουθεί ο δήμος Ήλιδας όπου υπάρχουν προγραμματισμένοι  πέντε (5) πλειστηριασμοί, ακολουθεί ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης με τρεις (3) πλειστηριασμούς και ο δήμος Πηνειού επίσης με τρεις (3) πλειστηριασμούς ενώ από έναν (1)πλειστηριασμό καταγράφονται στους δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας.

ΔήμοςΑριθμός ακινήτωνΕίδος ακινήτων προς πλειστηριασμό
Ανδραβίδας Κυλλήνης32  Οικόπεδα με κτίσμα – 1 Αγροτεμάχιο με κτίσμα
Ανδρίτσαινας- Κρεστένων1Οικόπεδο με κτίσμα
Αρχαίας Ολυμπίας1Κατοικία
Ζαχάρως1Κατοικία
Ηλιδας52 Κατοικίες – 2 Αγροτεμάχια με κτίσμα – 1 Αποθήκη
Πηνειού3Κατοικία
Πύργου3310 Αγροτεμάχια – 10 Κατοικίες – 1 Βιομηχανικός / Βιοτεχνικός Χώρος – 1 Αποθήκη – 4 Οικόπεδα – 1 Οικόπεδο με κτίσμα – 3 Καταστήματα – 3 Αγροτεμάχια με κτίσμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ