Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στους επτά δήμους της Ηλείας

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στους επτά δήμους της Ηλείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

*Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε στο δήμο Πύργου με 182 νέα κρούσματα

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων σημειώθηκε στους επτά δήμους της Ηλείας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα την εβδομάδα από 29 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν συνολικά 465 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων 27 έχριζαν νοσηλείας ενώ  438 βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Ο Δήμος Πύργου μοιάζει κυριολεκτικά να «βράζει» με 182 νέα ενεργά κρούσματα, ενώ σημαντική αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με 78 ενεργά κρούσματα. Ακολουθεί ο δήμος Ήλιδας με 65 κρούσματα και ο δήμος Πηνειού με 61 κρούσματα. Σε καλύτερη «μοίρα» βρίσκεται ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης με 47 ενεργά κρούσματα, ο δήμος Ζαχάρως με 21 ενεργά κρούσματα και τέλος ο δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων με 11 ενεργά κρούσματα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4943 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 27 στην Ηλεία. Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλείται από τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν την τελευταία ημέρα, καθώς 116 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid-19. Παράλληλα, διασωληνωμένοι βρίσκονται 714 ασθενείς με κορωνοϊό.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 571 (79.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 143 (20.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 380 (ημερήσια μεταβολή -11.21%).

Ανησυχία σε Πύργο και Λάλα

Έντεκα νέα κρούσματα σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας

Αυξημένος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ειδικότερα συνολικά έντεκα νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , εκ των οποίων 7 στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, 1 στο 4ο ΓΕΛ Πύργου, 1 στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου και 2 στο γυμνάσιο- λύκεια Λάλα.  Σε πολλά από τα σχολεία της Ηλείας που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται καθημερινά σχεδόν νέα κρούσματα επικρατεί αναστάτωση καθώς, για να προχωρήσει η διαδικασία αναστολής λειτουργίας ενός τμήματος θα πρέπει να νοσεί τουλάχιστον το 50% των μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες αρκετά από τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ηλείας δεν λειτούργησαν λόγω καταλήψεων με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου πριν από 13 χρόνια.

Επιστολή δημάρχου Πύργου προς το Υπουργείο Παιδείας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς

«Αναγκαίο κλείσιμο σχολείων

που παρουσιάζουν πρόβλημα»

Μετά την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid 19 σε σχολεία της περιοχής

Αναγκαίο χαρακτηρίζει το κλείσιμο σχολείων, στα οποία παρατηρείται έντονο πρόβλημα κρουσμάτων κορωνοϊού,  ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Ο δήμαρχος Πύργου απευθυνόμενος προς θεσμούς και φορείς, ζητάει την καθολική αντίδραση της πόλης, μετά τη μεγάλη κι ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid 19 σε σχολεία.  

Παράλληλα, με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς και άλλους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων τις εκπαιδευτικές δομές, (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το Επιμελητήριο Ηλείας, τον Εμπορικό σύλλογο Πύργου, τον σύλλογο Εστίασης Πύργου), επαναλαμβάνει την ανάγκη για να παρθεί η απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Όπως τονίζει:

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε στα σχολεία της πόλης μας, και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα σχολεία, να μεταβάλλονται δραματικά οι αριθμοί των κρουσμάτων νέων περιστατικών covid 19.

Σημασία δεν έχει μόνον ο απόλυτος αριθμός των περιστατικών, αλλά και ο ρυθμός αύξησης αυτών ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος και ανησυχητικός και έχει εξάπλωση έξω από τη μαθητική κοινότητα (εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό).

Η πόλη μας, όπως και η Ηλεία γενικότερα, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τα κρούσματα, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Τώρα όμως φαίνεται ότι το σκηνικό αλλάζει ανησυχητικά.

Λέγεται, πως «τη φωτιά μπορείς να την σβήσεις με ένα ποτήρι νερό στην αρχή της». Ας μην αφήσουμε λοιπόν την πανδημία να τα κάψει όλα και μετά να παρέμβουμε!

Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του 50%+1, που έχει μπει ως όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή «δεξαμενές» διάδοσης αυτής της καταστροφής;

Υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS! Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες, οι μαθητές με καταλήψεις, οι γονείς και η κοινωνία ανησυχεί…

Εισηγούμαστε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των δομών του, να κλείσει άμεσα τα σχολεία στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό».

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ