Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Π.Ε. Ηλείας για εργασίες μέχρι τα...

Παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Π.Ε. Ηλείας για εργασίες μέχρι τα τέλη Οκτώβρη: Στον «αέρα» είναι ο καθαρισμός της λεκάνης φράγματος Φλόκα

Στον «αέρα» βρίσκεται  ο καθαρισμός της λεκάνης του Αλφειού, στην περιοχή του φράγματος Φλόκα, όπου παρά τις διαβεβαιώσεις  των αρμοδίων φορέων για την απομάκρυνση  της άγριας βλάστησης και φερτών υλικών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν μέχρι στιγμής!

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό  στους  κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι φοβούνται για επανάληψη τυχόν ακραίων πλημμυρικών  φαινομένων που προκλήθηκαν κατά το παρελθόν.

Μάλιστα η ανησυχία τους εντείνεται ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τη χειμερινή περίοδο,  αφού κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή  τι καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν.

Για το ζήτημα  του καθαρισμού της λεκάνης του φράγματος, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηλείας κ. Βασ. Γιαννόπουλος είχε αναφέρει στην «ΠΡΩΤΗ» πως ο καθαρισμός  στη λεκάνη του φράγματος θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου, στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου αφού υπάρχει ήδη εργολαβία…

Ωστόσο  το τελευταίο διάστημα εκ μέρους της Π.Ε. Ηλείας  δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε ακριβώς θα γίνει ο καθαρισμός στο φράγμα.

Την ανάγκη άμεσου καθαρισμού της λεκάνης του φράγματος είχε εκφράσει με δηλώσεις του  και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, επισημαίνοντας ότι λόγω και των αντιπλημμυρικών έργων θα συσσωρευτεί απίθανος όγκος από αδρανή  στην περιοχή, ζητώντας από τους  αρμοδίους της περιφέρειας να παρέμβουν.

Ήδη όμως βρισκόμαστε στις αρχές του Νοέμβρη και η ανησυχία κορυφώνεται, ειδικά μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, αλλά και της Γορτυνίας, απ’ όπου παραπόταμοι καταλήγουν στον Αλφειό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ