Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔύο κυκλώματα μηχανικών, ανωτέρων υπάλληλων και ιδιωτών: Στη δικαιοσύνη το «φαγοπότι» του...

Δύο κυκλώματα μηχανικών, ανωτέρων υπάλληλων και ιδιωτών: Στη δικαιοσύνη το «φαγοπότι» του Ταμείου Μολυβιάτη

Ογκωδέστατη δικογραφία για υπόθεση που αφορά 14.000.000 ευρώ του Ταμείου

Στη δικαιοσύνη φαίνεται πως οδηγείται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια η κατάληξη μέρους των 210.000.000 ευρώ του Ταμείου Μολυβιάτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ. «Πελοπόννησος», έχει σχηματιστεί ογκωδέστατη δικογραφία για υπόθεση που αφορά το «φάγωμα» 14.000.000 ευρώ από τα χρήματα του Ταμείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκείνη την εποχή συγκροτήθηκαν δύο κυκλώματα πολιτικών μηχανικών και ανώτερων υπαλλήλων, καθώς και ιδιωτών, που είχαν επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα καταγραφής των ζημιών, έγκρισης και πληρωμής αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους.

Τα δύο κυκλώματα, κατά το κατηγορητήριο, βρίσκονταν σε συνεννόηση μεταξύ τους, περνούσαν από πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας και της Αρκαδίας και κατέγραφαν ζημιές μεγαλύτερες από τις πραγματικές που είχαν υποστεί οι εγκαταστάσεις των ιδιωτών. Π.χ. ποιμνιοστάσια εμβαδού 30 τ.μ. εμφανίζονταν να είναι πενταπλάσια σε μέγεθος και αντί αποζημίωσης 5.000 ευρώ, έπαιρναν χρήματα που έφταναν μέχρι και τα 75.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 800 φάκελοι πυρόπληκτων κατοικιών, αποθηκών, ποιμνιοστασίων και άλλων οικημάτων που φέρεται να έχουν λάβει πολλαπλάσιες αποζημιώσεις από αυτές που πραγματικά δικαιούνταν.

Επτά σε προφυλάκιση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά από μαραθώνιες ανακρίσεις, μέχρι στιγμής έχουν οδηγηθεί σε προφυλάκιση τουλάχιστον επτά δημόσιοι λειτουργοί ως κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις. Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκε στην Τακτική Ανακρίτρια Τρίπολης ένας ακόμα εμπλεκόμενος δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη στην Πρέβεζα μετά από έκδοση εντάλματος. Μετά από ανάκριση 7 ωρών αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος για λόγους υγείας με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ, όμως κατηγορείται και αυτός για βαρύτατα εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου όπως συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων, απιστία κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση.

Φωτο: tameio

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ