Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ: «Σβησμένη από τον χάρτη η Ηλεία!»

Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ: «Σβησμένη από τον χάρτη η Ηλεία!»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να εκδικείται την Ηλεία λόγω χαμηλών ποσοστών της ΝΔ!

«Η Ηλεία είναι μια περιοχή σβησμένη από τον χάρτη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Λίνας Μπάστα από το Ionian Channel για τις υποδομές που δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή Ηλείας, Αχαΐας και Ιονίου, επικεντρώθηκε στον Νομό μας, αναφέροντας πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να εκδικείται την Ηλεία λόγω χαμηλών ποσοστών της ΝΔ!

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

 «Η υπόθεση της Πατρών-Πύργου προσομοιάζει με αυτό που έχει κάνει στους Θεσσαλονικείς ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με το μετρό. Νομίζω ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το εάν η επιλογή του ήταν τελικά επιλογή εκδίκησης απέναντι σους πολίτες κυρίως της Ηλείας και συνολικά της περιοχής σας… Δεν ξέρω για ποιον λόγο, ενδεχομένως επειδή δεν είναι ικανοποιημένος από τα ποσοστά του κόμματός του… Αλλά, η περιοχή της Ηλείας είναι μια περιοχή σβησμένη από τον χάρτη! Εδώ δεν μιλάμε για μια διαδικασία που καθυστερεί, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως στη Θεσσαλονίκη. Εδώ μιλάμε για κάτι χειρότερο. Μιλάμε για εργολαβίες που είχαν ξεκινήσει και ανεστάλη η διαδικασία υλοποίησής τους, για να ξαναγίνει διαγωνισμός, ενώ γνώριζαν προφανώς, ή θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι δεν υπήρχαν εξασφαλισμένα κονδύλια για να ξαναγίνει με διαφορετικό τρόπο ο διαγωνισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έχει πάει στις καλένδες! Και καθημερινά μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών! Και είναι ένα οδικό δίκτυο ντροπή για τη χώρα μας το 2021.

Αναφέρομαι σε μια λογική εκδίκησης για τι είδαμε τι συνέβη και σε σχέση με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ηλεία. Εδώ έφτασαν μέχρι και οι βουλευτές της ΝΔ να έχουν εξαγριωθεί με αυτή την τακτική.

Σε ότι αφορά συνολικά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ακριβώς επειδή είναι από τις πιο αδικημένες Περιφέρειες, ο στόχος μας είναι να κερδίσει αυτά που αξίζει. Συνολικά ο σχεδιασμός μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και την ανακατανομή των πόρων, εντάσσει την περιφερειακή στήριξη, δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας μας. Είναι ένας σχεδιασμός που σήμερα δεν υπάρχει και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έλλειμμα. Πρέπει να κατανεμηθούν πόροι σε όλες τις Περιφέρειες με βάση τις ανάγκες τους».

Άλλα σημεία της συνέντευξης

Στα πολιτικά ζήτημα της επικαιρότητας, στο φόντο της φημολογίας περί εκλογών ακόμη και στο α’ εξάμηνο του 2022, εστιάστηκε το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι δεν θα ασκήσει την αντιπολίτευση που άσκησε στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας εκλογές, σημείωσε όμως ότι ο ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι εφόσον προκηρυχθούν, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να τις εξαγγείλει.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην στόχευση του για την δημιουργία πολυκομματικής προοδευτικής διακυβέρνησης ακόμη και στις επόμενες εκλογές τονίζοντας ότι προϋπόθεση είναι να «βγει» πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παράλληλα τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε με την προχθεσινή ομιλία του είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστεί και πλήρως κοστολογημένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως το γεγονός ότι έχει αποφύγει να ζητήσει πρόωρες εκλογές δεν σχετίζεται με κάποιον φόβο απέναντι σε μία πιθανή ήττα, αλλά στην δέσμευση που έχει αναλάβει ώστε να μην ακολουθήσει την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό “αν θέλει να κάνει εκλογές ας τις προκηρύξει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”. Αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός “ψάχνει να βρει συμμέτοχο στην ευθύνη; ” επισημαίνοντας πως αυτόν τον ρόλο δεν θα τον παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι “εμείς θα είμαστε έτοιμοι σε κάθε εκδοχή” για τον ενδεχόμενο μιας εκλογικής αναμέτρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ