Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑχαΐα: Στο πρώτο φως της ... καταστροφής- Συνεχίζεται η μάχη, 300 πυροσβέστες...

Αχαΐα: Στο πρώτο φως της … καταστροφής- Συνεχίζεται η μάχη, 300 πυροσβέστες στο σημείο

Τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Ζήριας, έχουν καεί ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει δασική περιοχή. 

Παράλληλα, 16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι 15 με αναπνευστικά προβλήματα, ο ένας με εγκαύματα στο χέρι, με τους 8 από αυτούς (επτά με αναπνευστικά και ο άνθρωπος με τα εγκαύματα) παρέμειναν για νοσηλεία, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξαν αναζωπυρώσεις, με τη φωτιά να μαίνεται ακόμη, σε πολλές και διάσπαρτες εστίες κυρίως σε δασική έκταση. Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν συνεχείς ρίψεις στο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, στην Αιγιάλεια.

Τη μάχη για την κατάσβεση δίνουν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Χθες, πυροσβεστικά πλοιάρια βοηθούσαν στην κατάσβεση καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί και κάτω από την παλαιά εθνική οδό, σε περιοχές κατάφυτες, γεμάτες πεύκα μέχρι το νερό.

Το λιμενικό, ένα φέρι μποτ αλλά και ιδιώτες με φουσκωτά, βοήθησαν στην απεγκλωβισμό κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στη θάλασσα, σε Καμάρες και Μπούκα και στην εκκένωση του ξενοδοχείου Long Beach το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ