Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο o 7χρονος από το Κέντρο που...

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο o 7χρονος από το Κέντρο που παρασύρθηκε από Ι.Χ.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη. Παρακολουθούμε την πορείας της υγείας του», τόνισε ο Διευθυντής της ΜΕΘ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας νοσηλεύεται ο 7χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε το βράδυ της Κυριακής από Ι.Χ. αυτοκίνητο στο χωριό Κέντρο, του Δήμου Ήλιδας.

Με τραύματα στα πλευρά και στο πόδι, το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί ωστόσο, λόγο της σοβαρότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Το 7χρονο παιδί από το Κέντρο, φέρει θλαστικά τραύματα στα πόδια και τη μέση, πνευμονικές θλάσεις και μεγάλα ελλείμματα στο δέρμα του. Εάν ο 7χρονος καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή θα χρειαστεί πλαστικές επεμβάσεις για να επανέλθουν αυτά τα μεγάλα προβλήματα στο δέρμα του.

Πάνω από το παιδί βρίσκονται γιατροί πολλών ειδικοτήτων όπως πλαστικός χειρουργός, ορθοπεδικοί, γναθοχειρουργοί κ.α., που υπό τις κατευθύνσεις των εντατικολόγων συντονίζουν τις προσπάθειές τους.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης σε δηλώσεις του νωρίς το πρωί της  Δευτέρας για το ποια είναι η κατάσταση του παιδιού, απάντησε «Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη. Παρακολουθούμε την πορείας της υγείας του».

Ο 49χρονος οδηγός, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του το 7χρονο παιδί και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στην περιοχή, παραμένει ασύλληπτος.

«Αυτοί είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας»

Από την πλευρά του ο ιατρός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για το παιδί, τονίζοντας: «Τούτη την ώρα που γράφονται τα λόγια αυτά, με δάκρυα στα μάτια, ένα παιδί 7 χρόνων δίνει την μάχη της ζωής του, στην εντατική παίδων, του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πάτρας, και μακάρι να την κερδίσει.. Και θα την κερδίσει γιατί χτες, όταν μεταφέρθηκε στο ταπεινό και χιλιοχτυπημένο, νοσοκομείο Αμαλιάδας, η ανθρωπιά, το μεγαλείο, και η ιατρική ευσυνειδησία, χτύπησαν κόκκινο..

Οφείλω να πω, γιατί πρέπει να ακουστεί ένα μεγάλο Μπράβο, στους γιατρούς που παρέλαβαν το παιδί, την Δήμητρα, και τον Φώτη, μα ποιο πολύ στην Ατζελίνα, την αναισθησιολόγο, η οποία δεν εφημέρευε, και ήταν στην θάλασσα, και στο κάλεσμα της έτρεξε και διασωλήνωσε, το παιδί, αλλά και στην Γιοβάννα  την ακτινολόγο, που και αυτή δεν εφημέρευε, και κλήθηκε, και ήρθε και έκανε τις απαραίτητες ακτινολογικές εξετάσεις, και πλέον το παιδάκι με ασφάλεια μεταφέρθηκε εκεί που έπρεπε, με την συνοδεία της  Αναισθησιολόγου γιατρού που δεν εφημέρευε.

Αυτοί είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αυτό το νοσοκομείο, βρίσκεται στο τελειωμό του, αυτό το νοσοκομείο θέλουμε να κάνει την επανεκκίνηση του.. Χτες ο Διονύσης, αύριο κάποιο άλλο παιδί, κάποιος συνάνθρωπος…

Ειλικρινή και δυνατά και βροντερά και φωναχτά Μπράβοοο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ