Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔείπνο με άρωμα ελαίας

Δείπνο με άρωμα ελαίας

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης στην Αρχ. Ολυμπία

Δείπνο παρέθεσε ο πρώην επικεφαλής της μεγαλύτερης Ιαπωνικής τράπεζας Mizuho Bank στην Ελλάδα και ιδρυτής της Goutis Estate, κ. Γιώργος Γκούτης. Το δείπνο είχε θέμα την τον γευστικό συνδυασμό διαφόρων ελαιόλαδων με διαφορετικά πιάτα και τον συνδυασμό με τα αντίστοιχα τοπικά κρασιά. Για τα θέματα γευσιγνωσίας, μίλησε ο Μανώλης Σαλιβαράς, διεθνής expert ελαιόλαδου και πρόεδρος και panel leader των Berlin Global Olive Oil Awards ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιόλαδου στον κόσμο.

Στο δείπνο σε στενό κύκλο παραβρέθηκαν:

  • Γιάννης Τσακίρης τεχνοκράτης, πρώην κορυφαίο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund) και νυν Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες επενδύσεις και το ΕΣΠΑ.
  • Θοδωρής Ρουσσόπουλος πρώην Υπουργός και Βουλευτής
  • Χάρης Λαμπρόπουλος Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
  • Θανάσης Παρπαρούσης Κτήμα Παρπαρούση
  • Δημήτρης Πρίντζιος Διευθυντής Αγορών ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
  • Φώντας Αθανασίου Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης – Επιχειρηματίας
  • Ευθύμης Ναυρίδης Έγκριτος Νομικός και η σύζυγος του
  • Ιωάννα Μάνδρου Έγκριτη Δημοσιογράφος
  • Βασίλης Τσαούσης Επιχειρηματίας και στρατηγικός συνεταίρος της Goutis Estate
  • Κώστας Λεβέντης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

και άλλοι εκλεκτοί συνδαιτυμόνες.

Το δείπνο έλαβε χώρα στη Λιναριά στο «Σπιτικό της Φωτεινής» και το μενού επιμελήθηκε Ιάπωνας Σεφ σε συνεργασία με την Μαρία Σκαρτσιάρη.  

Έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις παραγωγικές δυνατότητες του Νομού Ηλείας όσον αφορά το ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα, όπου ο κ. Πρίντζιος εξεδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα επενδυτικών ευκαιριών για εμβληματικά έργα του Νομού, στα οποία η Mizuho Bank διετέλεσε σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου πριν από μερικά χρόνια, και οι επιπτώσεις του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Το δείπνο ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής και οι συνδαιτυμόνες έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τα προϊόντα της Ηλειακής Γης. Είναι τιμή για τον Νομό μας που η Goutis Estate διακρίνεται στους κορυφαίους διαγωνισμούς του κόσμου και τοποθετεί τα προϊόντα τις στις κορυφαίες αγορές όπως η Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Η.Π.Α., Κίνα κλπ..

Στο δείπνο παρευρέθηκαν οι κκ. Ρουσόπουλος, Γκούτης, και  Πρίντζιος

Τον γευστικό συνδυασμό διαφόρων ελαιόλαδων με διαφορετικά πιάτα και τον συνδυασμό με τα αντίστοιχα τοπικά κρασιά απόλαυσαν οι κκ. Τσακίρης, Λαμπρόπουλος και Γκούτης

Στο δείπνο παρευρέθηκαν και οι κκ.  Αθανασίου, Παναγιωτόπουλος, Ρουσόπουλος και Πρίντζιος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ