Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διεκδίκηση δημιουργίας Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διεκδίκηση δημιουργίας Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Νομού Ηλείας

Με επιτυχία η ημερίδα του συμβουλίου αιρετών στον πολυχώρο του Ξυστρή

Έγινε αναλυτική παρουσίαση της προμελέτης που έχει εκπονηθεί από την «ΔΕΚΑΘΛΟΝ»,   από τον μελετητή Νίκο Αλεξανδρόπουλο

Στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα σταλούν τα συμπεράσματα αλλά και η διεκδίκηση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας για δημιουργία Αθλητικού Ολυμπιακού Κέντρου, όπως επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διεξήχθη στο χώρο του Ξυστρή.

Ειδικότερα όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας  όπου έγινε και η παρουσίαση της προμελέτης που έχει εκπονηθεί από την «ΔΕΚΑΘΛΟΝ» (παρουσιάστηκε σε εκτενές ρεπορτάζ της «Πρώτης» στην έκδοση της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021) από τον ίδιο τον μελετητή Νίκο Αλεξανδρόπουλο, η Ηλεία έχει ανάγκη από ένα Αθλητικό κέντρο Ολυμπιακών διαστάσεων, όχι απλά για να εξυπηρετήσει τις τοπικές ανάγκες αλλά και για να μπορέσει να διεκδικήσει την υλοποίηση σημαντικών αθλητικών αγώνων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μήνυμα από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, μικρού μήκους συνέντευξη του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Στίβου Περικλή Ιακωβάκη, ενώ μήνυμα υπέρ της δημιουργίας Αθλητικού Κέντρου στην Ηλεία απέστειλε και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αλέξης Καλογερόπουλος (σ.σ. με καταγωγή από την Ηλεία) ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Ηλείοι αθλητές, ο πρωταθλητής με πανελλήνια νίκη στα 400μ. Μάριος Αναστάσιος Αναστασόπουλος, ο Πύργιος ποδοσφαιριστής Σούπερ Λίγκα Γιώργος Σαραμαντάς αλλά και ο Πύργιος πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Παπαγιάννης.

Υπέρ της δημιουργίας

Το πάνελ των ομιλιών άνοιξε με την τοποθέτηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνανκόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στο ρόλο του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας αλλά και στις διεκδικήσεις σε έργα μείζονος σημασία για την Ηλεία, όπως είναι ο δρόμος Πάτρα- Πύργος, οι Πανεπιστημιακές σχολές, το έργο της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου και τώρα η διεκδίκηση της δημιουργίας Αθλητικού Ολυμπιακού Κέντρου. Αρχικά ο Π. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορία του έργου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο όραμα του αείμνηστου Γιάννη Σκουλαρίκη, όπου ξεκίνησε η εκπόνηση της προμελέτης αλλά και η αγορά έκτασης προκειμένου να δημιουργηθεί στο χώρο εκείνο το Αθλητικό Κέντρο της Ολυμπίας αφήνοντας αιχμές καθώς όπως επισημάνθηκε η προμελέτη έμεινε για περίπου 15 χρόνια στα συρτάρια.

«Στόχος μας πρέπει να είναι να φέρουμε στη δημοσιότητα τα βήματα που έχουν γίνει για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου, ενός Ολυμπιακού αθλητικού κέντρου. Δεν θα πάρουμε άδεια για να κάνουμε χρήση των ονομάτων που εμείς δημιουργήσαμε, από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Είμαστε σε μία δημοκρατική χώρα. Οι θεσμοί δεν θέλουν άδεια προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μία λέξη που οι ίδιοι έχτισαν… αυτό είναι κατάντια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Π. Αντωνακόπουλος σημειώνοντας: «υπήρξε επί θητείας Γιάννη Σκουλαρίκη η εκπόνηση μιας προμελέτης που προχώρησε σημαντικά καθώς από όσο γνωρίζουμε σε αυτά τα θέματα η προμελέτη ουσιαστικά είναι εκείνη που μπορεί να έχει και θέση μελέτες και παραδόθηκε στο δήμο και παραδόθηκε πληρώθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μετά τι έγινε μπήκε στο συρτάρι επειδή «αποδήμησε» ο εμπνευστής.

Για να μπεις στο χώρο της ακαδημίας περνάς τρεις πόρτες λες και είσαι σε πυρηνικό αντιδραστήρα γιατί εκεί είναι οι ημίθεοι της ΔΟΔ που δαπάνησαν  εκατομμύρια ευρώ, αναθέτοντας έργα  (κι από την Ηλεία κανείς δεν πήρε κομμάτι του έργου) για να φτιάξουν spa- resort τα οποία είναι απαραίτητα για τις αθλητικές εκδηλώσεις. Έκαναν την Ολυμπία ένα χώρο για Σαββατοκύριακο, ένα επαρχιακό εξοχικό για να έρχονται και να φεύγουν…». από τα βέλη του Π. Αντωνακόπουλου δεν γλίτωσαν εκείνοι οι ποίοι προσπαθούν να χειριστούν σημαντικά θέματα του Νομού πηγαίνοντας σε υπουργούς και στέλνοντας δελτία τύπου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, νομίζοντας ότι έτσι επιτυγχάνουν το στόχο τους «κάποιοι πήγαιναν από την πίσω πόρτα και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο τόπος πηγαίνει έτσι. Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι παίρνουνε κόσμο για να μην έρθεις στη συνάντηση. Η κινητοποίηση είναι για το καλό του τόπου και θα είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι κρίνονται μόνο για την επάρκεια τους και αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική τακτική που έχει χρεοκοπήσει. Είμαστε οι πληρεξούσιοι του λαού και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα οποία μας άφησαν οι πρόγονοί μας και όχι να είμαστε βαρίδια πάνω στις αξίες των προγόνων μας. Οφείλουμε να είμαστε ιμάντες μεταβίβασης της δύναμης στο μέλλον» υποστήριξη ο Π. Αντωνακόπουλος.

Παρουσίαση του έργου

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου από τον μελετητή Ν. Αλεξανδρόπουλο ο οποίος θέλησε να αιτιολογήσει και τη σκοπιμότητα ύπαρξης ενός μεγάλου Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ακολούθησε η τοποθέτηση του πρώην Βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκου ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων «Πιστεύω ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τα μεγάλα ζητήματα του Νομού μας και το Συμβούλιο Αιρετών λαμβάνει διαρκώς σημαντικές πρωτοβουλίες αναδεικνύοντας μεγάλα θέματα που αφορούν όλους τους πολίτες της Ηλείας. Αν δεν λαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες θα χάνουμε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Προχθές υπογράφηκε η σύμβαση του Ε65. Ο Ε65 είναι ένας δρόμος που είχε απενταχθεί, όπως ο δικός μας και συνδέει την Εγνατία με την Εθνική Οδό. Υπεγράφη η σύμβαση του Ε65. Επίσης, η Ολυμπιακή Επιτροπή κάνει οποιοδήποτε άθλημα θεωρεί προσοδοφόρο, Ολυμπιακό άθλημα. Για παράδειγμα για το γκολφ συνεταιρίστηκε με το  Costa Navarino και πήγαν τις εκδηλώσεις και της φιλοξενίας εκτός του Ολυμπιακού τόπου καθώς εδώ δεν υπήρξε αντίστοιχη πρωτοβουλία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Κουτσούκος.  

Για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του συμβουλίου αιρετών παρευρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός ο οποίος τόνισε ότι εφ εξής θα συμμετέχει στις διεργασίες του Σώματος ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το κομμάτι της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί και έχουν σημαντικό ενδιαφέρον ενώ αναφερόμενος στο αίτημα δημιουργίας Αθλητικού Κέντρου σημείωσε:

«Έξω από τις διάφορες πολιτικές αφετηρίες, είμαστε όλοι ηλείοι και είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αλλάζει, ότι είμαστε Έλληνες, ηλείοι…. Όλα τα άλλα αλλάζουν. Να ξέρετε ότι για κάποιους η επόμενη μέρα στην πολιτική, θα είναι ένα γεγονός ξεχασμένο. Ορισμένοι από αυτούς θα είναι και από τον κόσμο ξεχασμένοι. Όσο θα συνδυάζουμε την ύπαρξή του βουλευτή με το να κάνουμε τη μετάθεση στο στρατό ή ένα ακόμα ρουσφέτι, θα πηγαίνουμε ακόμα χειρότερα. Λίγοι έχουν την παρρησία να ζητήσουν επίσημα συγνώμη λίγοι έχουν την παρρησία να διεκδικήσουν πράγματα και λίγοι έχουν την παρρησία και τη δυναμική να μπορούν να ταράξουν τα νερά. Η Ηλεία κοιμάται. Η Ηλεία βολεύεται,  οπότε μην περιμένετε τίποτα περισσότερα στην Ηλεία. Εύχομαι τα καλύτερα στην πόλη του Πύργου και στην Ηλεία, αλλά να ξέρετε κάτι, εάν δεν «σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις». Οι μοναχικές διαδρομές να ξέρετε είναι 100% σίγουρο ότι στο δρόμο θα παραμείνουν  μοναχικές. Γι αυτό η ομαδικότητα, η αναταραχή, η ανατροπή, η αλλαγή, είναι οι λέξεις που πρέπει να έχουμε όλοι μας στο πολιτικό μας σκεπτικό. Δεν είμαι αντάρτης. Εγώ λέω την αλήθεια, την έλεγα θα τη λέω και δεν με ενδιαφέρει εάν ο κόσμος δεν επιλέξει να με εκλέξει ξανά».

«Να συνταχθεί και η Αρχαία Ολυμπία»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου ενώ τόνισε ότι με την διεκδίκηση αυτή θα πρέπει να συνταχθεί και η Αρχαία Ολυμπία. Στο ίδιο μήκος, κυμάνθηκε και η τοποθέτησης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το αθλητικό κέντρο θα πρέπει να διασυνδεθεί και με τους νέους όλης της Ηλείας που αυτή τη στιγμή δεν έχουν χώρους προκειμένου να μπορέσουν να αθληθούν.

Από τη πλευρά του, το μέλος του Συμβουλίου Αιρετών Δημήτρης Κράλλης, τόνισε ότι εάν υπήρχε αθλητικό κέντρο στην Αρχαία Ολυμπία τότε στην Ηλεία το 2004 θα είχαν διεξαχθεί Ολυμπιακά αγωνίσματα, ενώ τόνισε πως ακόμα και εάν στο μέλλον η χώρα μας κληθεί να αναλάβει τους ολυμπιακούς αγώνες θα πρέπει να υπάρξει αθλητικό κέντρο για την διεκδίκηση υλοποίησης Ολυμπιακών αγωνισμάτων στη περιοχή. Παράλληλα ο Δ. Κράλλης αναφέρθηκε στο κόσμο που συγκεντρώνουν οι αθλητικές διοργανώσεις τονίζοντας ότι η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου μόνο οφέλη θα μπορέσει να προσφέρει για όλο το Νομό Ηλείας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και φορείς μεταξύ των οποίων οι: ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Διονύσης Κεκάτος, η αναπληρώτρια δήμαρχος Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Λάμπρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου- Ολυμπίας Χρήστος Γιαννικούλης, οι πρόεδροι Τ.Κ. του Δήμου Πύργου, Θανάσης Τσόπελας, Παναγιώτης Παναγούλης, Λευτέρης Σταυρόπουλος, Άγγελος Πήττας, Κώστας Ηλιόπουλος, Χρήστος Γαλανόπουλος, Νίκος Δημόπουλος, Αντώνης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος των παλαιών Προσκόπων Πύργου Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εκπρόσωποι Αθλητικών Σωματείων και του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηλείας κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ