Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈνα «στολίδι» καθαρίστηκε

Ένα «στολίδι» καθαρίστηκε

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ανεμοχωρίου

Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος «Αναδεικνύουμε κάθε ιστορικό σημείο του Δήμου»

Η ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου αναδείχθηκε μετά τον πέρας του καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή. Εκεί, βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου προκειμένου να κάνει αυτοψία στο έργο αλλά και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που στήριξαν όλη αυτή τη δράση.

«Ένας χώρος που βίωσε την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη για πολλά χρόνια παραδίδεται ολοκάθαρος στους συνδημότες μας» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. «Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, για μας, η ιστορία του Δήμου και η ανάδειξή του ήταν εξ’ αρχής από τις βασικές μας προτεραιότητες. Και φυσικά δεν περιοριζόμαστε μόνο στα όρια της πόλης αλλά επεκτεινόμαστε σε όλο το Δήμο. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός με τα δύο του κτίρια που κατασκευάστηκαν το 1901 και 1927, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή και είναι χρέος μας να αναδείξουμε κάθε ιστορικό σημείο του Δήμου. Και δεν θα μείνουμε μόνο στον καθαρισμό. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τον χώρο, σε κοιτώνα πολιτισμού, παιδείας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Ο κ Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε τον Σταθμό Ανεμοχωρίου με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο. Εκεί συναντήθηκαν με τον εργολάβο του έργου καθαρισμού Σάκη Φλεβοτόμο που κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Επιπλέον είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της Κοινσεπ Ανεμοχωρίου «Ανιγριάδες Νύμφες» Γιώργο Μπακογιάννη, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου «Αγιος Γεώργιος» Τζίνα Πισκέντα, τον γενικό γραμματέα της Κοινσέπ και του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργο Σαραντόπουλο και την ταμία της κοινσέπ Νατάσα Ζουμή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ