Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Μέχρι να δικαιωθεί ο γιος μου…»

«Μέχρι να δικαιωθεί ο γιος μου…»

Την απεργία πείνας συνέχισε η 70χρονη στη Ζαχάρω, για το θέμα της θέσης στην παραλία Γιαννιτσοχωρίου

Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την παραχώρηση  της παραλίας και του αιγιαλού

Την απεργία πείνας συνέχισε χθες μπροστά από το δημαρχείο  Ζαχάρως, η Γεωργία Τσιλιβίτα οποία,   όπως  παρουσίασε χθες κατ’ αποκλειστικότητα η «ΠΡΩΤΗ», ζητάει την εξεύρεση λύσης για τη διατήρηση της θέσης που μέχρι πέρυσι  εκμίσθωνε ο γιος της, στην παραλία Γιαννιτσοχωρίου.

Η 70χρονη γυναίκα δηλώνει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, μέχρι να δικαιωθεί ο γιός της Μιχάλης Τσιλιβίτας, ο οποίος με αναφορά του προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα που ανέκυψε με την κατάργηση της μίας θέσης  στην παραπάνω περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», από την πλευρά της Δ.Α. έγινε χθες  σύσκεψη  στο δημαρχείο Ζαχάρως υπό το δήμαρχο κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, όπου εξετάστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, σε συνδυασμό και με την κίνηση της ηλικιωμένης γυναίκας, που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης…

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο μεταξύ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως-Φιγαλείας,  η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφορικά με την παραχώρηση  της παραλίας και του αιγιαλού στην περιοχή, απάντησε προς τη Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας τα εξής:

«Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να επισημάνουμε ότι αυτή η πρακτική, η παραχώρηση δηλαδή παραλίας και αιγιαλού σε τρίτους, ιδιώτες και εταιρίες θα οδηγήσει σταδιακά στην ιδιωτικοποίησή τους. Άλλωστε τέτοιες ενδείξεις υπήρξαν και στον Δήμο μας την περσινή περίοδο με ενδιαφέρον που εξέφρασε συγκεκριμένο εταιρικό σχήμα για όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της περιοχής μας.

Η Δημοτική Αρχή παραβαίνοντας την απόφαση (34/2021) του δημοτικού συμβουλίου για τη διάθεση χώρου μπροστά από τις ήδη υπάρχουσες καντίνες ερμήνευσε κατά το δοκούν αυτή την απόφαση καταργώντας την μια στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου με αληθοφανή δικαιολογία.

Όλες οι παραλίες που ανήκουν διοικητικά στα όρια του Δήμου Ζαχάρως έπρεπε εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του κτήματος που βρίσκεται το Παραθίν Αλός, να αξιοποιούνται από τον ίδιο το Δήμο αποκλειστικά με σκοπό την αναψυχή, τις δραστηριότητες, την ξεκούραση δημοτών και επισκεπτών. Είναι επιτακτική η ανάγκη λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που ζει ο λαός μας εξαιτίας της νέας καπιταλιστικής κρίσης να φροντίζει η Δημοτική Αρχή για δημόσιες παραλίες δωρεάν, οργανωμένες, καθαρές και ελεύθερες. Στις αρμοδιότητες του Δήμου πρέπει να είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και η λήψη όλων εκείνων των μέτρων που

είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των λουόμενων και των εργαζομένων σε αυτές είτε χαρακτηρίζονται πολυσύχναστες είτε όχι. Η μη συμμόρφωση με αυτά επιφέρει κάθε χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των κυβερνήσεων πρόστιμα χιλιάδων ευρώ που βαρύνουν τις τσέπες των δημοτών.

Η επιλεκτική αντιμετώπιση όμως από τη Δημοτική Αρχή του κάθε δημότη με βάση την πολιτική ή προσωπική συμπεριφορά του είναι το κύριο μέλημα σας που επιβεβαιώθηκε από τον τρόπο που επανάφερε τοσυγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Μάη 2021 όπου με μικρή  πλειοψηφία πήρε φωτογραφική απόφαση υπέρ του ενός ενδιαφερομένου και κατά του  άλλου στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου. Η ρομφαία που φόρεσε η Δημοτική Αρχή  προεκλογικά του ήθους καιτου δίκιου δεν σας καλύπτει πια. Είναι ένα κακέκτυπο  αντίγραφο αυτών που κάποτεκατηγορούσε. Είναι υπερασπιστές του Προεδρικού  Διατάγματος για τονΚυπαρισσάκο κόλπο, αυτού που λέει ότι πολεμάει.

 Το Π.Δ. το χρησιμοποιεί γιανα εξυπηρετεί κατά το δοκούν τα δικά της θέλω χωρίς  να νοιάζεται πραγματικά για τις επιπτώσεις του στην περιοχή μας, στο περιβάλλον, στο παραλιακό μέτωπο και στη ζωή των δημοτών.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο επικεφαλής Γιαννόπουλος Χρήστος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ