Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Ηλείος Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Βαλκανική Μαθηματική...

Ο Ηλείος Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Είναι μαθητής του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος είναι ο μοναδικός μαθητής στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Ο Κωνσταντίνος, μαθητής της Γ’ τάξης του 2ου γυμνασίου Πύργου, κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται στον επόμενο στόχο του που δεν είναι άλλος από μία καλή θέση στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος μίλησε στην «Πρώτη»  τόσο για την απόφαση του να συμμετέχει στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» , όσο και για τους νέους του στόχους. «Από μικρός με ενδιέφεραν τα μαθηματικά. Επειδή ήθελα να δω τις ικανότητες μου ασχολήθηκα και σε προηγούμενες τάξεις με διαγωνισμούς και είδα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω και αυτός ήταν ο λόγος που συμμετείχα τόσο σε αυτό όσο και στους προηγούμενους διαγωνισμούς». Επόμενος ωστόσο στόχος είναι η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, όπως επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος σημειώνοντας: «Νομίζω ότι εάν δουλέψω συστηματικά ίσως μπορέσω να προκριθώ και στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και με στόχο τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα». Όσο αφορά τα όνειρα για το μέλλον, αν και είναι αρκετά νωρίς ο Κωνσταντίνος θα επιδιώξει να ακολουθήσει αυτό το οποίο πραγματικά αγαπά και δεν είναι κάτι άλλο από τα ίδια τα Μαθηματικά.

Ο Κωνσταντίνος και άλλοι πέντε μαθητές που σημείωσαν τις καλύτερες επιδώσεις στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης»   θα  αποτελέσουν  την  Ελληνική  ομάδα  που  θα  λάβει  μέρος  στη  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων,  η  οποία  θα  διεξαχθεί  τη φετινή  χρονιά  διαδικτυακά από τις  29  Ιουνίου  έως τις 4 Ιουλίου 2021.

Η «Πρώτη» εύχεται κάθε επιτυχία στον Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και όλα του τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

Α. Αγγελίδου

Ο πίνακας των επιτυχόντων στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ηλεία αλλά και ολόκληρη την χώρα μας μαζί με πέντε ακόμα μαθητές στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ