Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπόθεση προνόμια εμβολιασμένων: Ανοιχτό παράθυρο από τις Αρχές - Ποια θα είναι

Υπόθεση προνόμια εμβολιασμένων: Ανοιχτό παράθυρο από τις Αρχές – Ποια θα είναι

Όλο και περισσότερα έρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση προνομίων σε εμβολιασμένους. Γεγονός που ήδη σε άλλες χώρες έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. Κυρίως ως προτροπή για να εμβολιαστούν οι πολίτες και να φτάσει πιο γρήγορα η επιθυμητή ανοσία της αγέλης. 

Παρά το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, είχε θελήσει να σταματήσει την εντός συνόρων συζήτηση. Για προνόμια σε όσους εμβολιάζονται έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται. Προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις. Ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους. Όπως μεγαλύτερης κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες.  

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα. Κι εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018. Όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός  ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό. Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.

Σύμφωνος με τα προνόμια σε εμβολιασμένους παρουσιάστηκε και ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος. «Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους. Στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του».

Ο ίδιος επισήμανε πως με το εμβολιασμό έχουμε πολλά πλεονεκτήματα. Όπως την προστασία της υγείας μας και την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου. 

Για το γεγονός ότι πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί δυσκολεύονται να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως ο επόμενος στόχος είναι να δίνεται

Τέλος και ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας για το πώς μπορουν να πεισθούν όσοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο πρότεινε να γίνουν δύο πράγματα: Να δοθούν κίνητρα σε αυτούς που εμβολιάζονται τώρα που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και να ενεργοποιηθούν και άλλοι επιστήμονες όπως διαφημιστές κλπ για να πειστεί αυτό το κομμάτι της κοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ