Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην….. δικαιοδοσία της κτηματικής η αδειοδότηση για την προσβασιμότητα στις παραλίες

Στην….. δικαιοδοσία της κτηματικής η αδειοδότηση για την προσβασιμότητα στις παραλίες

Μη προσβάσιμες μέχρι και σήμερα οι παραλίες της Ηλείας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα

*Οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας προσβάσιμων παραλιών. Την ίδια στιγμή που κανένα ενδιαφέρον δεν έχει υπάρξει από τους δήμους Ζαχάρως και Ανδραβίδας Κυλλήνης σύμφωνα με τον Γ. Παπανικολόπουλο

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, ωστόσο μέχρι και σήμερα καμία από τις παραλίες της Ηλείας δεν είναι προσβάσιμη για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος. Είναι ίσως η πρώτη χρονιά που τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όσο και οι δήμοι Ήλιδας, Πηνειού αλλά και Πύργου έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Ωστόσο όλοι αναμένουν το «πράσινο φως» από την κτηματική υπηρεσία προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση των μηχανημάτων πρόσβασης στην θάλασσα. Από τα «βέλη» του Γ. Παπανικολόπουλου δεν ξέφυγαν και οι δημοτικές αρχές Ζαχάρως και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Που παρά τις επαφές που έχουν ήδη γίνει δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες δημιουργίας προσβάσιμων παραλιών.

«Είναι ίσως η πρώτη χρονιά που οι περισσότεροι εκ των δήμων της Ηλείας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επανατοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων πρόσβασης seatrac στις παραλίες», τόνισε ο Γ. Παπανικολόπουλος. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Ενημερωθήκαμε ως Σωματείο ότι έχουν ήδη γίνει ενέργειες. Τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την δημιουργία προσβάσιμης παραλίας στη περιοχή του Κατακόλου, ενώ και οι δήμοι Ήλιδας. Αλλά κι ο δήμος Πηνειού έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Προκειμένου και αυτό το καλοκαίρι να δημιουργηθούν προσβάσιμες παραλίες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι και ο δήμος Πύργου έχει προχωρήσει τις διαδικασίες προκειμένου δύο ακόμα παραλίες να γίνουν προσβάσιμες. Μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά που γίνονται έγκαιρα οι παρεμβάσεις από πλευράς των δήμων. Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι παρά τις επανελλημμένες οχλήσεις μας τόσο ο δήμος Ζαχάρως όσο και ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Προκειμένου να δημιουργηθεί έστω και μία προσβάσιμη παραλία εντός των διοικητικών τους ορίων. Το γεγονός αυτό μας θλίβει ιδιαίτερα καθώς στο παρελθόν σε συναντήσεις που είχαμε τόσο με τον κ. Αλεξανδρόπουλο όσο και με τον κ. Λέντζα είχαν δεσμευτεί απέναντι μας για την δημιουργία προσβάσιμων παραλιών.

Προβληματισμός ωστόσο υπάρχει καθώς ενημερωθήκαμε ότι φέτος για την δημιουργία προσβασιμότητας στης παραλίες της Ηλείας απαιτείται άδεια και από την κτηματική υπηρεσία. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων και δεν έχουμε κάποια σχετική ενημέρωση για το πόσος χρόνος χρειάζεται έως την έγκριση της εγκατάστασης των μηχανημάτων. Απευθύνουμε ωστόσο έκκληση προς τους υπεύθυνους να επισπεύσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης εγκατάστασης των μηχανημάτων. Προκειμένου και οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα».

Το «πράσινο φως» από την κτηματική υπηρεσία προκειμένου να ξεκινήσει η εγκατάσταση των ειδικών μηχανημάτων seatrac αναμένουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως επεσήμανε ο Γ. Παπανικολόπουλος καθώς μέχρι και σήμερα καμία παραλία στην Ηλεία δεν είναι προσβάσιμη.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ