Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρίσιμη συνάντηση για τους αγρότες

Κρίσιμη συνάντηση για τους αγρότες

Την ερχ. Πέμπτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη του υφυπουργού Γ. Οικονόμου με εκπροσώπους  της Ο.Π. Αμαλιάδας

Τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο, θα εξεταστούν στη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιαν. Οικονόμου, με εκπροσώπους  των παραγωγών στην Ηλεία, που θα γίνει στην Αθήνα  την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ο.Π. Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Οργάνωσης  κ. Χρ. Βαλιανάτο, ο οποίος  μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σύσκεψη με τον υφυπουργό, από το γεγονός πως είναι αρμόδιος για τη φυτική παραγωγή.

 «Είναι κρίσιμη η   συνάντηση γιατί ο κ. Οικονόμου έχει την αρμοδιότητα της φυτικής παραγωγής, όπως αναδιάρθρωση σταφίδας, ΕΓΛΑ, κορωνοενισχύσεις κ.α. Πρέπει να δοθούν λύσεις τώρα, διότι  ο κόσμος περιμένει τις ενισχύσεις για τα υπαίθρια καρπούζια, να βγουν οι γεωπόνοι έξω για τον παγετό κλπ. τα οποία θα τα απαιτήσουμε. Προέκυψε και ένα σοβαρό θέμα για το οποίο  έχω στείλει  έγγραφα  στον υπουργό και στον κ.  Οικονόμου που είναι η Κορινθιακή σταφίδα, η οποία λόγω της πανδημίας και λόγω ότι ήταν κλειστές οι αγορές, αυτή τη στιγμή ένα 40-50% των αποθεμάτων του 2020 βρίσκεται  μέσα στις αποθήκες» τόνισε ο κ. Βαλιανάτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ