Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαθαρισμός της παραλίας υπό τη «σκέπη» του Π.Δ.!

Καθαρισμός της παραλίας υπό τη «σκέπη» του Π.Δ.!

Δήμος Ζαχάρως

Κ. Αλεξανδρόπουλος: «Έχουμε περιορισμένες  αρμοδιότητες γι’ αυτές τις παραλίες,  οι οποίες πλέον είναι υπό τη δικαιοδοσία του φορέα διαχείρισης»

Υπό  τη …«σκέπη» του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, έγινε  φέτος ο καθαρισμός των παραλιών στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Ο καθαρισμός έγινε εκ μέρους του δήμου με εργατικό προσωπικό, αλλά και μηχάνημα όπου το επέτρεπαν οι συνθήκες, στα πλαίσια  και της ανάγκης των επαγγελματιών της περιοχής  για την προσέλκυση επισκεπτών, μετά  και τις σημαντικές δυσχέρειες που προέκυψαν    εξαιτίας του covid-19.

«Η περιοχή μας είναι πανέμορφη και προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους τουρίστες. Ο δήμος Ζαχάρως με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας  για τον καθαρισμό τόσο των παραλιών, όσο και της πόλης καθώς και των τοπικών κοινοτήτων.  Ευελπιστούμε ότι φέτος  θα υπάρξει ανάκαμψη της κίνησης, κάτι που θέλουν όλοι οι επαγγελματίες, μετά από μακρά περίοδο  όπου η κίνηση ήταν υποτονική» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων περιοχής Ζαχάρως κ. Νικ.  Μπολιάρης.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως

Από την πλευρά εξάλλου ο δήμαρχος Ζαχάρως,  επεσήμανε πως  ο καθαρισμός της παραλίας έγινε  με πρωτοβουλία του δήμου, παρά τα μεγάλα εμπόδια που προκύπτουν από το Π.Δ. που πλέον έχει τον πρώτο και κύριο λόγο για  όλες τις δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου…

«Το Π.Δ. όπως είναι γνωστό ορίζει ως υπευθύνους για τη διαχείριση των παραλιών το Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του Κοτυχίου και Κυπαρισσιακού Κόλπου. Αυτό σημαίνει ότι κυρίως ο καθαρισμός έγινε με εργατικό προσωπικό και όπου επιτρεπόταν έγινε με ειδικό μηχάνημα του δήμου. Νομίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι σε ότι αφορά τον τουρισμό , αλλά τώρα προκύπτουν  αρκετά θέματα σχετικά με το  πως θα λειτουργήσει η παραλία για λόγους ασφαλείας, με ναυαγοσώστες, καντίνες κλπ.  Ζητάμε γι’ αυτά τα ζητήματα από τις αρμόδιες αρχές να τα φροντίσουν, δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό πλέον ο δήμος Ζαχάρως όπως  και οι άλλοι δήμοι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Πύργου, έχουμε περιορισμένες  αρμοδιότητες γι’ αυτές τις παραλίες,  οι οποίες πλέον είναι υπό τη δικαιοδοσία του Π.Δ. Πλέον αποτελούν  υποχρεώσεις του φορέα διαχείρισης που είναι ο απόλυτος άρχων. Όσον  αφορά τις καντίνες, θα λειτουργήσουν   εφόσον ο φορέας δώσει άδεια και φροντίσει και για τους ναυαγοσώστες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ