Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔίπλα στους άπορους και την περίοδο του Πάσχα

Δίπλα στους άπορους και την περίοδο του Πάσχα

Δήμος Ανδρίτσαινας -Κρεστένων

Σάκης Μπαλιούκος: «Φαγητά και γλυκάδιανεμήθηκαν  με αγάπη στους μοναχικούς,  αλλά αγαπημένους μας δημότες»

Το κοινωνικό του πρόσωπο  έδειξε  για άλλη μια φορά ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  ο οποίος  και την περίοδο του Πάσχα  στάθηκε  με τις δομές  πρόνοιας  του δίπλα στους άπορους ανθρώπους, προσφέροντάς τους  φαγητά και γλυκά,  λίγο πριν από την  Ανάσταση  του Θεανθρώπου.

 Σε τουλάχιστον  70 οικογένειες   άπορων  και αδύναμων οικονομικά  ανθρώπων, μοιράστηκαν εκατό διπλές μερίδες φαγητού,  ενώ ανάλογες ήταν οι παροχές σε γλυκά και άλλα  είδη της εποχής, που σκόρπισαν  το αίσθημα της ικανοποίησης  στους  εν λόγω δημότες.

Η προετοιμασία αλλά και η διανομή κατ’ οίκον  στις τοπικές κοινότητες που  υπήρχαν  άποροι δημότες, μεταξύ των οποίων ήταν ηλικιωμένοι και μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά παιδιά, έγινε από τις κοινωνικές δομές  του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Σημαντική ήταν η συμβολή  σε αυτή προσπάθεια των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των δημοτικών συμβούλων, που  προέβησαν στην καταγραφή  των  άπορων οικογενειών.

«Διανεμήθηκαν  με αγάπη»

Την μεγάλη του ικανοποίηση εξάλλου  για την άψογη ανταπόκριση των υπηρεσιών πρόνοιας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  στην προσπάθεια ενίσχυσης και ανακούφισης των άπορων ανθρώπων, εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος τόνισε τα εξής: 

«Υπάρχουν άτυχοι πολίτες, αγαπημένοι δημότες μας που κάποτε περπάταγαν με όρθιο το κορμό και τους ώμους τους, συνθήκες, ατυχίες στη ζωή τους, τους ανάγκασαν όμως να δυσκολεύονται να πορευτούν …

Ο δήμος μας   ήταν  δίπλα τους  αυτές τις ημέρες, που η μοναξιά και έλλειψη γίνονται πιο ορατές…

Φαγητά, γλυκά, κουλούρια, τσουρέκια, ετοιμάστηκαν από τις δομές του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και διανεμήθηκαν  με αγάπη στους μοναχικούς αλλά αγαπημένους μας δημότες. Χρόνια  Πολλά σε όλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ