Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Όλοι μου γύρισαν την πλάτη…»

«Όλοι μου γύρισαν την πλάτη…»

Συγκλονίζει η σύζυγος του αδικοχαμένου Άγγελου Φιλιππόπουλου, Νίκη Κλαμπάνου

*Βιώνει τον δικό της Γολγοθά μαζί με τα δύο ανήλια παιδιά της, ένα εκ των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

*Της έκοψαν το προνοιακό επίδομα(!) προκειμένου να της δώσουν μια κουτσουρεμένη σύνταξη χηρείας, ενώ δεν έχει εκδικαστεί ακόμα η υπόθεση κατά της Fargeco

Ξεχασμένη από τους πάντες παραμένει η σύζυγος του αδικοχαμένου Άγγελου Φιλιππόπουλου, Νίκη Κλαμπάνου, βιώνοντας τον δικό της «Γολγοθά». Η Νίκη έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο τον Αύγουστο του 2018 σε εργατικό δυστύχημα στη μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος Fargeco. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα ξεκίνησε ένας απίστευτος αγώνας επιβίωσης για την ίδια και τα δύο της παιδιά, 8 και 3 ετών. 

Η Νίκη Κλαμπάνου άτομο με αναπηρία, μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά στον Σταφιδόκαμπο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το μικρότερα από τα παιδιά της, ένα τρίχρονο κοριτσάκι αντιμετωπίζει σοβαρά θέμα υγείας που απαιτούν συνεχή ιατρική παρακολούθηση ιατρική και χειρουργικές επεμβάσεις. Όλα αυτά, ενώ η Πολιτεία έκοψε (!) το αναπηρικό της επίδομα προκειμένου να της δώσει μια κουτσουρεμένη σύνταξη χηρείας! Παράλληλα, η υπόθεση για την αποζημίωση της οικογένειάς της από την Fargeco δεν έχει εκδικαστεί ακόμα και ούτε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

«Το προνοιακό επίδομα κόπηκε…»

«Από  τις 22 Αυγούστου του 2018 που έχασα τον άνδρα μου κι εδώ και δυόμισι χρόνια ζούμε μια δύσκολη κατάσταση εγώ και τα παιδιά μου. Όπως καταλαβαίνετε είναι ένας αγώνας δύσκολος για μένα, ως άτομο με ειδικές ανάγκες και εγώ και η μικρή μου κόρη. Δυστυχώς όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη και η εταιρεία και η Πολιτεία. Πίστευα ότι θα καταλάβουν μια μάνα ότι περνάει μια δύσκολη κατάσταση…

Το προνοιακό επίδομα κόπηκε… ο Άγγελος πέθανε τον Αύγουστο και πρώτη φορά τη σύνταξη χηρείας την πήρα τον Δεκέμβρη. Μου έδιναν ένα έναντι. Μέχρι πριν 8 μήνες που μου κατέθεσαν όλη τη σύνταξη. Εκεί αποφασίστηκε πως πρέπει να κόψουν προνοιακό σε μένα και την κόρη μου. Διερωτήθηκα πως γίνεται να το κόβουν τη στιγμή που έχω το προνοιακό για εφ’ όρου ζωής και εγώ και η κόρη μου… μου είπαν ότι δε μπορείς να παίρνεις δυο μισθούς… τους είπα ότι δε μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνο με ένα μισθό.

Έπαιρνα 316 ευρώ προνοιακό κάθε δεύτερο μήνα- πλέον έχει γίνει κάθε μήνα-  και ένα έναντι γύρω στα 380 ευρώ. Πριν 8 μήνες ολόκληρη σύνταξη που ήταν 720 ευρώ και αυτή τη στιγμή τη μείωσαν και έχει φτάσει στα 667 ευρώ συν ότι έχουν φορολογήσει τα παιδιά μου 1500 ευρώ στην εφορία γιατί μου έδωσαν μαζεμένα λεφτά. Και εγώ πρέπει να ανταπεξέλθω και να καλύψω όλα αυτά τα έξοδα συν τις ανάγκες των παιδιών μου», τονίζει η Νίκη Κλαμπάνου.

Τα προβλήματα υγείας της τρίχρονης κόρης

Τα προβλήματα υγείας της κόρης και τα όσα περνά η οικογένεια της Νίκης συγκλονίζουν. Όπως αναφέρει η ίδια: «Η κόρη μου όταν ήταν 6 μηνών και ζούσε ο πατέρας της παρουσιάστηκε πρόβλημα στον αυχένα από το οποίο κινδύνευε να πεθάνει (στένωση ινιακού τρήματος), οι γιατροί γνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι αυτή η κατάσταση. Όταν πέθανε ο Άγγελος, στα 40 του, υποβλήθηκε σε ακόμα μια επέμβαση κρεατάκια στη μύτη γιατί δε μπορούσε να ανασάνει. Έμεινε στην εντατική πόσο καιρό, εγώ έξω να ζω κάθε μέρα την αγωνία της κόρης μου, αν θα ζήσει αν πεθάνει και αυτή τη στιγμή η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη, το παιδί μου παρακολουθείται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από τον κ. Μαρκογιαννάκη για τη στένωση στον αυχένα και από τον ορθοπεδικό στο ΓΝΑ ΚΑΤ για την ορθοπεδική κατάσταση που πρέπει να παρακολουθείται για να προχωρήσει σε κάποιες επεμβάσεις από το Σεπτέμβρη… και εγώ αυτή τη στιγμή με τα 667 ευρώ πρέπει να καλύψω τις ανάγκες παιδιών, τις δικές μου και τις ανάγκες να πάμε στο νοσοκομείο για χειρουργείο».

«Δε ζητιανεύω, τα δικαιούμαι…»

Η Νίκη Κλαμπάνου νιώθει το δίκιο να την πνίγει και ξεσπά: «Πείτε μου πως εγώ με αυτά τα λεφτά μπορώ να καλύψω όλα αυτά, όταν εμένα μου στερούν το δικαίωμα σαν άνθρωπο να ζήσω αξιοπρεπώς. Όταν όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη. Ακόμα και η εταιρία δε με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει ρε Νίκη αν έχεις ανάγκη για τα παιδιά σου ένα γάλα… και εγώ εδώ και δυόμιση χρόνια το βούλωνα… δε μπορώ όμως άλλο δεν αντέχω άλλο, έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Δεν απαιτώ κάτι που δε μου ανήκει αλλά κάτι που δικαιούμαι. Είτε αυτό είναι το προνοιακό επίδομα είτε αυτό είναι η βοήθεια από την εταιρία… Δε ζητιανεύω, τα δικαιούμαι… Έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη, η υπόθεση έχει μείνει πίσω… με το ζόρι να προχωρήσει και τώρα με κορωνοϊό με έχει πάει ακόμα πιο πίσω… όλα είναι εναντίον μου δε ξέρω τι άλλο να κάνω πια… Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν  το Σεπτέμβρη πρέπει να ξεκινήσουμε επεμβάσεις… δε ζητιανεύω ζητάω τα λεφτά που μου έκοψαν… και πρέπει η εταιρία να καταλάβει ότι ο άνθρωπος αυτός δούλεψε και πρόσφερε στην εταιρία. Δε μπορώ να τα βγάλω πέρα μου είναι πολύ δύσκολο».

Για όποιον θέλει να βοηθήσει την Νίκη Κλαμπάνου και την οικογένειά της

Αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 255/609745-67, Δικαιούχος: ΚΛΑΜΠΑΝΟΥ ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΒΑΝ : GR9401102550000025560974567

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ