Η κατασκευή ενός σιντριβανιού οδήγησε τον πρόεδρο στο τμήμα!

Στον Κακόβατο δήμου Ζαχάρως

Τι αναφέρουν ο συλληφθείς και ο δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος

Η κατασκευή ενός σιντριβανιού στην τοπική κοινότητα Κακοβάτου του δήμου Ζαχάρως, είχε σαν αποτέλεσμα ο πρόεδρος του χωριού να συλληφθεί και να οδηγηθεί για τα περαιτέρω στην Αστυνομία!

Το ασυνήθιστο αυτό συμβάν έγινε χθες  το μεσημέρι και προκάλεσε αίσθηση στον Κακόβατο, μετά τη σύλληψη του προέδρου της Τ.Κ. κ. Παν. Κουρούβανη,  με το αιτιολογικό ότι το έργο δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που συμφωνήθηκαν με το δήμο Ζαχάρως.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρούβανης δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» πως  για το σιντριβάνι  που δεν έχει την απαραίτητη άδεια από την Τ.Υ., δόθηκε το «πράσινο φως» εκ μέρους της δημοτικής αρχής…

«Με παραπλάνησαν και εγώ πήγα νόμιμα να κάνω τη διαδικασία, σύμφωνα  και με τα λεγόμενα  του δήμου ότι είμαι νόμιμος. Πρόκειται για ένα σιντριβάνι με περίπου 2,5 μ. διάμετρο. Ο δήμαρχος με πήρε τηλέφωνο να το χαλάσω, εγώ του είπα όχι κι εκεί ήλθαμε στην κόντρα,  μου έστειλε την Αστυνομία και ακολούθησε η διαδικασία.  Το έργο υπερέβη στο 1 τ.μ. κι  εκεί ήταν η διαφωνία. Πιστεύω ότι πίσω από το δήμαρχο υπάρχει ένας επαγγελματίας  που ενοικιάζει την πλατεία 100 μέτρα και πέρυσι του είχαν μισθώσει τα 70-80 μ. Μετά τη μήνυση που έγινε, επενέβη ο Εισαγγελέας και αφέθηκα ελεύθερος και θα οριστεί  τακτική δικάσιμος.

Και το σιντριβάνι είναι με δικά μου λεφτά και όχι από επιχορήγηση του δήμου. Εγώ ήθελα να κάνω ένα πέτρινο σιντριβάνι στο χωριό, για  να ομορφύνει αλλά και να αφήσω κάτι δικό μου. Δεν ξέρω το λόγο που έγινε αυτό, αλλά εγώ  δεν έχω πατήσει το πόδι μου στην Αστυνομία για προσωπικά μου θέματα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κακοβάτου.

Ο δήμαρχος

Για το θέμα αυτό εξάλλου, ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Σε ένα συγκεκριμένο σημείο  μιας μικρής πλατείας του Κακοβάτου, θέλησε ο πρόεδρος να φτιάξει ένα μικρό σιντριβάνι. Αποφασίστηκε από κοινού ένα σχέδιο, ώστε  η διαμόρφωση σε αυτό το σημείο να είναι ασφαλής για τους πολίτες και επίσης  να μπορέσει να συνεχίσει να  λειτουργεί με  κάποια τραπέζια που βάζει,  το απέναντι μαγαζί. Υπογράφηκαν αυτά τα σχέδια  μεταξύ εκπροσώπου της Τ.Υ. και του προέδρου και τελικά ο πρόεδρος έκανε του κεφαλιού του. Ο υπεύθυνος είναι η Τ.Υ. και κυρίως ο δήμος εάν συμβούν ατυχήματα. Ειδοποιήθηκε  η Αστυνομία και πήγε και επενέβη.  Οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποιος συνεργάτης του προέδρου ολοκλήρωσε εκεί το έργο, το οποίο όμως θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα συμφωνημένα και κοινά αποδεκτά υπογεγραμμένα. Δεν υπάρχει άδεια από την Τ.Υ. και πρόεδρος βιάστηκε…».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ