Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτόχος η στήριξη 80 αδύναμων οικογενειών ενόψει Πάσχα

Στόχος η στήριξη 80 αδύναμων οικογενειών ενόψει Πάσχα

Συνεχίζεται από το Γραφείο Εθελοντισμού έως και την Μεγάλη Δευτέρα η συγκέντρωση τροφίμων

80 συνολικά οικογένειες από το Δήμο Πύργου, έχουν ανάγκη τη στήριξη μας, αυτό το Πάσχα. Το γραφείο εθελοντισμού, έχει αναλάβει τη συγκέντρωση τροφίμων προκειμένου κανένα τραπέζι συμπολίτη μας να μην μείνει χωρίς τα απαιτούμενα τρόφιμα και αυτές τις γιορτές.

Η δράση, για την συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, υλοποιείται ήδη από τις 12 Απριλίου από το γραφείο Εθελοντισμού και θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου. Καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι και από τις 6:00 έως τις 8:00 το απόγευμα, εθελοντές βρίσκονται στον χώρο του Ξυστρή, προκειμένου να παραλάβουν τρόφιμα, τα οποία θα διανεμηθούν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως, ζυμαρικά, άλευρα, όσπρια, γάλατα μακράς διαρκείας, ζάχαρη, αλάτι, τοματοπολτό… αλλά και χαρτί υγείας σαπούνια και ότι άλλο μπορεί κανείς να προσφέρει.

 Μοναδικός στόχος είναι να μην μείνει κανένα Πασχαλινό τραπέζι άδειο, όπως επεσήμανε ο υπεύθυνος του γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος τονίζοντας: «Τον τελευταίο καιρό τα τηλέφωνα για παροχή τροφίμων έχουν αυξηθεί δραματικά. Δεκάδες οικογένειες στο Δήμο Πύργου, αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα λόγω και της κρίσης που έχει δημιουργηθεί εν μέσω πανδημίας. Στόχος όλων των εθελοντών είναι να προσφέρουμε σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και κυρίως να μην μείνει άδειο κανένα τραπέζι συμπολίτη μας και κατά την διάρκεια του Πάσχα.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας σχετικά ικανοποιητικός αριθμός τροφίμων, ωστόσο οι ανάγκες αυξάνουν σημαντικά. Έχουν ωστόσο καταγραφεί 80 οικογένειες που έχουν ανάγκη την στήριξη όλων μας και θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους.  Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουν έστω και από το υστέρημα τους ώστε κανένας συνάνθρωπος μας να μην μείνει αβοήθητος και αυτό το Πάσχα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ