Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Καταφέραμε να επουλώσουμε πληγές χρόνων»

«Καταφέραμε να επουλώσουμε πληγές χρόνων»

Γιάννης Λέντζας

Απολογιστική συνέντευξη του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τα δεκάδες έργα που τρέχουν στον Δήμο

Αποκάλυψε πως  ο Δήμος θα λάβει 1.064.932 ευρώ θα λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών για να πληρώσει… Χρέη του από καταδικαστικές αποφάσεις

«Καταφέραμε να επουλώσουμε πληγές χρόνων». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας σε χθεσινή του συνέντευξη Τύπου. Η οποία εντάσσεται στην κάθε 6 μήνες επίσημη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του Δήμου προς ενημέρωση των πολιτών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πόρτες του δημαρχείου είναι πάντα ανοικτές για τους εκπροσώπους του Τύπου. Περισσότερο για τους ίδιους τους πολίτες που θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στις περιοχές τους.

Σε όλους τους δημοσιογράφους διανεμήθηκε αναλυτική λίστα με όλα έργα που είτε εκτελούνται, είτε θα εκτελεστούν άμεσα. Είτε βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία ή σε μελετητική φάση. Μία λίστα με δεκάδες έργα που αφορούν όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου και φυσικά στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Ενδεικτικά έργα

Ολοκληρωμένα έργα

– Αποκατάσταση υποδομών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τις φυσικές καταστροφές της 8ης & 9ης Σεπτ. 2016

– Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας – αποκατάσταση γεφυριδίου στην Δημ. Εν. Βουπρασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ύψους 280.000 ευρώ

– Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας Δημοτικής Ενότητας Ανδραβίδας & Κάστρου Κυλλήνης, ύψους 170.000 ευρώ

– Επισκευές – συντηρήσεις γηπέδων σχολείων ΔΚ Ανδραβίδας, ΤΚ Μυρσίνης – ΤΚ Νεοχωρίου, ύψους 28.875,01 ευρώ.

Εκτελούνται

– Αναπλάσεις εισόδων στην Ανδραβίδας, στα Λεχαινά και στη Βάρδα

– Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Βάρδα και Νησίου

Υπογράφηκε σύμβαση

– Αντιπλημμυρική προστασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών

Σε διαδικασία Πρόσκλησης Μειοδότη

– Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κάστρου, Μέλισσας, Μπορσίου, Νεάπολης, Κουρτεσίου, Αετοράχης, Ψαρίου , ύψους 1.044.354,84 ευρώ

– Νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός Βάρδας, ύψους 1.144.300 ευρώ

«Έργο πνοής» ο βιολογικός της Βάρδας

Ως έργο πνοής χαρακτήρισε το έργο του βιολογικού της Βάρδας. Το οποίο εντάχθηκε πρόσφατα προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020», ύψους 12.554.670 ευρώ.

Υδρογόνο στο λιμάνι Κυλλήνης

Ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε και στον καινούργιο στόλο μηχανημάτων του Δήμου που αναμένεται. Ενώ έκανε αναφορά και σε ορισμένα πρωτοποριακά έργα για τον Δήμο. Όπως η ένταξη στο πρόγραμμα E-SHIPYS, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την χρησιμοποίηση καυσίμου υδρογόνου στο λιμάνι της Κυλλήνης.

1.064.932 ευρώ για χρέη από καταδικαστικές αποφάσεις! 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του Γιάννη Λέντζα για το ποσό των 1.064.932 ευρώ που θα λάβει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από το Υπουργείο Εσωτερικών για να πληρώσει… Χρέη του από καταδικαστικές αποφάσεις!  Αν και το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει περίπου 11.000.000 συνολικά σε πολλούς Δήμους της χώρας. Εντούτοις ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είναι ο μοναδικός Δήμος στο Νομό Ηλείας που έχει χρέη για να εξοφλήσει υποχρεώσεις του από διαταγές πληρωμής. Καθώς και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. Κι αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων κ.λ.π.  Αν και αυτές οι καταδικαστικές αποφάσεις αρχίζουν, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στους Δήμους Βουπρασίας και Κάστρου. Εντούτοις καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να εξοφλήσει!!!

«Δυστυχώς και αυτό στα δικά μας χέρια έσκασε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λέντζας. Και στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να ενημερωθείτε για μία τελευταία εξέλιξη που σημειώθηκε προχθές. Eγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών 1 εκατ. 64 χιλιάδες σαν επιχορήγηση στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Σε σύνολο 11 εκατ. που δόθηκαν σε 50 δήμους. Για αποπληρωμή τελεσίδικων αποφάσεων και είναι αποφάσεις που σέρνονταν από το 1995 και είχαν φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Δηλαδή να έχουμε φτάσει σε κατασχέσεις λογαριασμών του δήμου και καταλαβαίνετε πώς όταν ο δήμος εισπράττει 350.000 όλο το χρόνο για τις ανάγκες του. Για να επιτελέσει κάποια έργα, το 1 εκατ. 50 χιλιάδες που χρώσταγε σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε κανένα έργο. Γιατί όλα αυτά θα πήγαιναν προς τους οφειλέτες μας. Με συντονισμένες ενέργειες και την συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών μπορέσαμε και μας δόθηκε αυτή η επιχορήγηση. Ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, να φύγει αυτός ο βραχνάς που είχαμε γιατί, όπως σας είπα, θα ήταν μεγάλη τροχοπέδη, κοινώς θα έκλεινε ο δήμος».

Για τον «Ηρακλή»

Τέλος, σε ότι αφορά την απόφαση του πρωτοδικείου Αμαλιάδας για την διαγραφή του κ. Βατσή από την παράταξη Μάλιαρη, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης πως είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να προτείνει νέο μέλος στο Δ.Σ. του «Ηρακλή» και όχι δικιά του. Επίσης, ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο για τον βιολογικό Στρουσίου, Νεοχωρίου, Ανδραβίδας και Όλγας Τραγανού, ύψους 6.500.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ