Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπικαιροποίησε το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Επικαιροποίησε το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Πύργου για τα Πανεπιστημιακών Τμήματα της Ηλείας

Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να «σκοτώσει» τη Μουσειολογία και να προσφέρει ως «χάντρες προς ιθαγενείς» Θεματικό ή Πειραματικό ΙΕΚ στον Πύργο, σύμφωνα με πληροφορίες

Τηλεφωνική επικοινωνία με συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου είχε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύργου: «Ο Δήμαρχος Πύργου επικαιροποίησε το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό αντιπροσωπείας των Ηλείων, αποτελούμενη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γερμανό, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους Πύργου και Ήλιδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας. Πήρε απάντησε ότι δεν έχει κλειστεί καμία συνάντηση ενώ υπάρχει το αίτημα. Ο Δήμαρχος Πύργου εξέφρασε την αγωνία του ζητώντας άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διαφορετικά επέρχεται ολοκλήρωση της απαξίωσης της Ηλείας και κλείνει οριστικά ο δρόμος προς την ανάπτυξη. Οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει να δώσουν τη λύση διασφαλίζοντας το καθοριστικό ραντεβού».

Θεματικό ή Πειραματικό ΙΕΚ στον Πύργο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να «σκοτώσει» τη Μουσειολογία και να προσφέρει ως «χάντρες προς ιθαγενείς» Θεματικό ή Πειραματικό ΙΕΚ στον Πύργο. Τα εν λόγω ΙΕΚ τα οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση να λειτουργήσουν από το επόμενο σχολικό έτος.

Τα θεματικά ΙΕΚ θα αναπτύξουν ειδικότητες του ίδιου τομέα ή συναφών, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από τη συνεργασία των ΙΕΚ με τους κοινωνικούς εταίρους και το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας της περιφερειακής του ενότητας, και θα αφορούν στη σύνδεση της κατάρτισης σε ειδικότητες αναγκαίες για την τοπική οικονομία και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας Δημοσίων Πειραματικών ΙΕΚ θα εφαρμοστούν ειδικοί κανονισμοί λειτουργίας και οδηγοί κατάρτισης σε στοχευμένες ειδικότητες, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από τη συνεργασία των ΙΕΚ με τους κοινωνικούς εταίρους και το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας της περιφερειακής του ενότητας και θα αφορούν στη σύνδεση της κατάρτισης σε ειδικότητες αναγκαίες για την τοπική οικονομία και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μοντέλου Θεματικών και Πειραματικών ΔΙΕΚ που θα επιτρέψει τη μελέτη της λειτουργίας και του προφίλ τους.

Οι ειδικότητες θα μπουν στο Β΄ Μηχανογραφικό για τα ΙΕΚ

Οι τελειόφοιτοι και οι υποψήφιοι, που θα πάρουν μέρος στις φετινές   πανελλαδικές εξετάσεις , δύνανται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προς κάλυψη θέσης καταρτιζόμενου σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. με την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου  για  συγκεκριμένο αριθμό  θέσεων των δημόσιων.  

Το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται κατά την ίδια περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πρώτης φάσης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εκάστου σχολικού έτους δύνανται να υποβάλουν τόσο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ