Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον πάγο οι καλλιέργειες σταφίδας

Στον πάγο οι καλλιέργειες σταφίδας

Σε απόγνωση οι παραγωγοί του πρώην δήμου Ωλένης

Παγετός σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή σε πολλές περιοχές του πρώην δήμου Ωλένης γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η  βλάστηση της σταφίδας. Οι σταφιδοκαλλιεργητές τονίζουν ότι η καταστροφή στα χωριά Καράτουλα, Σόπι και Χειμαδιο είναι ολοκληρωτική κάτι το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παραγωγή σταφίδας. Η σταφίδα αποτελεί  τη βασική καλλιέργεια σε αυτές τις περιοχές. Ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί από τον Αγροτικό Σύλλογο Χειμαδιού- Σοπίου και την ΟΑΣΗ κινητοποίηση στις 10:00 το πρωί στη διασταύρωση Καράτουλα.

Σε σχετική ανακοίνωση του, ο Αγροτικός Σύλλογος Χειμαδιού Σοπίου επισημαίνει: «Ο αγροτικός σύλλογος,  καλεί τους συναδέλφους αγρότες με τα τρακτέρ τους κυρίως και όσοι δεν έχουν με τα αγροτικά τους οχήματα στις 12 Απριλίου στις 10:00 π.μ στην διασταύρωση στο Καράτουλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κύριο πρόβλημα τον τελευταίων ημερών τον παγετό.. Σας περιμένουμε όλους για να δώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε άμεση εκτίμηση τις ζημιάς και αποζημίωση στο 100%».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στον Απρίλη που οι σταφίδες «καίγονται» από τον πάγο, ενώ ο παγετός των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τους ίδιους τους παραγωγούς αποτελεί το τελειωτικό «χτύπημα» για όσους ασχολούνται με τη σταφίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ