Τίμησε τα 69 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Η Τομεακή Οργάνωση Ηλείας του ΚΚΕ

Στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα η εκδήλωση

Τα 69 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη τίμησε χθες το πρωί η Τομεακή Οργάνωση Ηλείας του ΚΚΕ. Στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, μέλη του ΚΚΕ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ενώ την ομιλία έκανε ο Γιάνναρος Χρήστος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

«Στις 30 Μάρτη του 1952, τα ξημερώματα, ο Ν. Μπελογιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταφέρεται από τις φυλακές της Καλλιθέας μαζί με τους συγκρατούμενούς του Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση στου Γουδή. Για να εκτελεστούν υπό το φως των προβολέων, ολοκληρώνοντας έτσι άλλο ένα έγκλημα του αστικού κράτους, με κυβέρνηση Πλαστήρα.

Τιμούμε τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, άλλους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ. Κι έμειναν αλύγιστοι στις εξορίες, τα εκτελεστικά αποσπάσματα, στην παρανομία, στις τεράστιες δυσκολίες του ένοπλου αγώνα. Τόσο στην περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης, όσο και στην πάλη του ΔΣΕ. Την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον αιώνα που πέρασε.

Οι λαογέννητοι ηγέτες, σαν τον Μπελογιάννη, που έδωσαν και τη ζωή τους για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού. Αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα της αστείρευτης δύναμης που έχει η ταξική πάλη, όταν οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι παίρνουν την τύχη και το μέλλον στα δικά τους χέρια. Αυτή είναι που γεννά την αντοχή, κάτω απ’ όλες τις συνθήκες. Ήξερε τι τον περίμενε, ήξερε ότι μπορούσε αν ήθελε να κερδίσει τη ζωή του, με μια δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ και των ιδεών του, αλλά έφτασε συνειδητά μέχρι την υπέρτατη θυσία.

Η πραγματική τιμή στη θυσία του Ν. Μπελογιάννη, στον αγώνα των χιλιάδων «Μπελογιάννηδων», είναι να βαδίζουμε στα δικά τους βήματα δίχως καμία επιφύλαξη, κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή, χωρίς να υποτασσόμαστε στον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, για να βρουν δικαίωση τα όνειρα, να αναζωογονηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, ν’ ανθίσει το γαρύφαλλο της νιότης και της ελπίδας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εκδήλωση.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ