Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟργή, «διάλογος κωφών» και… αδιαφορία

Οργή, «διάλογος κωφών» και… αδιαφορία

Αντιδράσεις των αιρετών της Ηλεία για την συνέντευξη Μπούρα στην «ΠΡΩΤΗ»

Αντιδράσεις από τους αιρετούς της Ηλείας είχαμε μετά την αποκλειστική συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα στην «ΠΡΩΤΗ» και ειδικά για την αναφορά του πως όλοι είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις του Πανεπιστημίου σε ότι αφορά τα Τμήματα της Ηλείας.

Εξοργισμένος δήλωσε την «ΠΡΩΤΗ» ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, καθώς όπως τόνισε ο Πρύτανης δεν τον ενημέρωσε έγκαιρα για τις προθέσεις του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά περιστατικό όταν στην συνάρτηση που υπήρξε στην Πρυτανεία, πριν από περίπου ένα μήνα, ο κ. Μπούρας, εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Περιφερείας (του ιδίου του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου).

Από την πλευρά ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, δήλωσε με νόημα:  «Φυσικά και είχαμε ενημερωθεί και γι’ αυτό άλλωστε εδώ και έξι μήνες έχουμε συνεχείς συναντήσεις και επικοινωνία μαζί του, αλλά το θέμα είναι πως ποτέ δεν έγινε διάλογος! Ήταν διάλογος κωφών! Ήταν ανένδοτος σε όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχαμε!». Επίσης, ο Δήμαρχος Πύργου πρόσθεσε:  «Ενδιαφέρον είχε η αναφορά του κ. Μπούρα στα στενά χρονικά περιθώρια για την διαγραφή των Τμημάτων της Ηλείας από το νέο μηχανογραφικό, ωστόσο θέλω να τονίσω πως ο υπουργός έχει τη δυνατότητα να δηλώσει μηδέν εισακτέους σε όποιο Τμήμα θέλει και πρέπει να αποτρέψουμε αυτή την πιθανότητα».

Τέλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας από την πλευρά του τόνισε ότι δεν ασχολείται με τον κ. Μπούρα και ζήτημα είναι τι θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο για το μέλλον των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ