Δωρεά βιβλίων-βοηθημάτων Mαθηματικών κατεύθυνσης

Στο δήμο Πύργου από την ΚΟΙΝΣΕΠ “Ηλίανθος”

Παν. Αντωνακόπουλος:  “Ένα πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές”

Ο κοινωνικός χαρακτήρας και η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση της ΚΟΙΝΣΕΠ “Ηλίανθος” αποδεικνύεται με ακόμη μια δράση. Που είναι η δωρεά προς τον δήμο Πύργου, βιβλίων-βοηθημάτων Μαθηματικών που απευθύνονται στους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Με προσανατολισμό Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα βιβλία  φέρουν την συγγραφική σφραγίδα του εκπαιδευτικού και διαχειριστή της Κοινωφελούς Συνεταιριστικής Επιχείρισης Νίκου Ζανταρίδη.

Ο κ. Ζανταρίδης, έχοντας πλέον άρρηκτες σχέσεις με την περιοχής μας, καθώς είναι ο πατέρας της Ερμίνας Ζανταρίδη-Κολοβού διευθύντριας του ΚΔΑΠμεΑ “Ηλίανθος”. Με στόχο να βοηθηθούν και να προετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα οι μαθητές των συγκεκριμένων κατευθύνσεων στις Πανελλήνιες εξετάσεις τους.

Σύντομα το βοήθημα, σε συνεργασία του Δήμου Πύργου και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους μαθητές. Όλων των Λυκείων του Δήμου που έχουν επιλέξει τις παραπάνω κατευθύνσεις.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ “Ηλίανθος”. Προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την δωρεά και ειδικά τον κ. Ζανταρίδη που με το συγγραφικό του έργο θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαθητών του Δήμου Πύργου.

“Ο κ. Ζανταρίδης είναι ένας αξιόλογος μαθηματικός, άνθρωπος του βιβλίου και των εκδόσεων. Έχουμε την τύχη να έχουμε συμπολίτισσα στην κόρη του Ερμίνα Ζανταρίδη-Κολοβού η οποία πρωταγωνίστησε στο να ιδρυθεί το ΚΔΑΠμεΑ Ηλίανθος. Αποτέλεσμα ενός υποδειγματικού σχήματος συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Για το βιβλίο και την προσφορά του στους μαθητές του Δήμου Πύργου μίλησε ο κ. Ζανταρίδης τονίζοντας πως “σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά λόγω της πανδημίας αυτό το βιβλίο είναι απαραίτητο για τους μαθητές. Ειδικά γι’ αυτούς που δίνουν στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής καθώς της Θετικής Κατεύθυνσης. Έχει γίνει μια συστηματική μελέτη της θεωρίας- ένα κομμάτι στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλήνιες εξετάσεις”.

Τη συνέχιση ανάλογων δράσεων και κοινωνικών προσφορών υπογράμμισε και η εκπαιδευτικός- νηπιαγωγός ειδικής αγωγής και διευθύντρια του ΚΔΠΑμεΑ “Ηλίανθος” Ερμίνα Ζανταρίδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “ο κοινωνικός χαρακτήρας που έχει η ΚΟΙΝΣΕΠ μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοιες κινήσεις και θα έχουμε και άλλες στο μέλλον”.

Τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ και τον κ. Ζανταρίδη ευχαρίστησε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η προσφορά του κ. Ζανταρίδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να γίνουν και άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και κινήσεις και αποδεικνύει ότι έχει υψηλό το φρόνημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς. Το βιβλίο πραγματικά θα βοηθήσει τους μαθητές κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου”.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ