Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Πράσινο φως» για Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου και Α2 μπάσκετ

«Πράσινο φως» για Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου και Α2 μπάσκετ

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας», ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες”, που συνεδρίασε και ενέκρινε την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τα πρωταθλήματα:

• A1 υδατοσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

• A1 χειροσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)

• A1 καλαθοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)

• A1 υδατοσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

• A1 χειροσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)

• Football League ποδόσφαιρο (από 28/3/2021)

• Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας (από 28/3/2021)

• Α2 καλαθοσφαίρισης ανδρών (από 3/4/2021)

• Γ’ Εθνική Ποδόσφαιρο (από 4/4/2021)

• Α΄ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών (από 4/4/2021)

αλλά και προπονήσεις πετοσφαίρισης επί άμμου (μπιτς βόλεϊ). Με δεδομένο πως διεξάγονται σε ανοικτούς χώρους και οι συμμετέχουσες ομάδες αποτελούνται από δύο μόνο αθλητές/αθλήτριες.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μη παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:

• οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,

• δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,

• ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και

• ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ. Κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα”.

Αίας  Γαστούνης

Στις προπονήσεις ο Γεωργιόπουλος με άδεια της Νίκης

Ανεβάζει στροφές συνεχώς ο Αίας Γαστούνης, με απώτερο στόχο να παρουσιαστεί πανέτοιμος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Που προγραμματίζεται για την Κυριακή  4 Απριλίου. Παράλληλα ο σύλλογος της Γαστούνης έχει έλθει σε επαφή με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Π  προκειμένου να ενταχθούν στην ομάδα. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Γεωργιόπουλος από τη Νίκη Τραγανού, ο οποίος τελευταία μάλιστα παίρνει μέρος στις προπονήσεις. Μάλιστα η ομάδα του Τραγανού εξέδωσε και ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Άδεια στον ποδοσφαιριστή μας Γιώργο Γεωργιόπουλο έδωσε η ομάδα μας. Ώστε να προπονείται με την ομάδα του Αίαντα Γαστούνης, μετά από πρόταση της ομάδας της Γαστούνης. Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος θα προπονείται με τον Αίαντα Γαστούνης έως το τέλος του μήνα και τότε θα αποφασιστεί. Ανάλογα με την τύχη των τοπικών πρωταθλημάτων, αν παραχωρηθεί δανεικός έως το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου»

ΠΑΟ Βάρδας

Κάνει rapid test σήμερα

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος  στη Γ’ Εθνική βρίσκεται στο επίκεντρο στις τάξεις του ΠΑΟ Βάρδας. Με τους «πράσινους» της Βουπρασίας να έχουν προγραμματίσει να κάνουν rapid test σήμερα. Τα οποία θα διεξαχθούν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας από 1 μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Από κει και έπειτα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κανονικά προπόνηση στο «Γ. Καλάκος» υπό τις οδηγίες του Μίκι Τσίρκοβιτς, με τη «Μπάρτσα» να καλείται ν’ ανεβάσει στροφές. Με απώτερο στόχο να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το μεταγραφικό σκέλος, στον ΠΑΟΒ βρίσκεται στο στόχαστρο η περίπτωση του Θανάση Μπακατσέλου από τον Ξενοφώντα Κρεστένων. Κι όλα δείχνουν πως αν τα τοπικά πρωταθλήματα σταματήσουν οριστικά, ο ικανός ακραίος επιθετικός θα ενταχθεί στους «πράσινους» της Βουπρασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ