Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών

Σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών

H ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της το δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. για τα διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών στελεχών

Που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΟΑΚΑ, στις 16, 18 και 23 Μαρτίου.
Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:
«Ο Α’ κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για άμεση δημιουργία Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών συμπεριλαμβάνεται στο πλέγμα 13 πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στις 15/02/2021. Για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας. Καθώς και τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό και αρκετών εξ αυτών ήδη υλοποιούνται.


Η ΓΓΑ κάνει λόγο για ένα σπουδαίο και καινοτόμο για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού, εγχείρημα. «Αυτός ο κύκλος Σεμιναρίων θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν και να επικαιροποιήσουν το επίπεδο των εφαρμοσμένων γνώσεων τους. Για να είναι περισσότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν με επάρκεια, αλλά και για να αποκτήσουν ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο ολοένα και πιο απαιτητικό σύγχρονο περιβάλλον του αθλητισμού» όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Τα Σεμινάρια θα παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου. Η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει έως και χίλιους ενδιαφερόμενους -παράγοντες και στελέχη των ερασιτεχνικών σωματείων- και θα διεξαχθούν σε 4ωρες απογευματινές Διαλέξεις στις εξής ημερομηνίες:


* Τρίτη 16 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
* Πέμπτη 18 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
* Τρίτη 23 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

Τα Σεμινάρια, όπου θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με αναγνωρισμένη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, περιλαμβάνουν τις εξής 11 θεματικές και με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής:

* Ο ρόλος των διοικητικών στελεχών σε αθλητικούς Οργανισμούς
* Βασικές αρχές αθλητικού μάνατζμεντ
* Βασικές αρχές αθλητικού μάρκετινγκ
* Νομικά ζητήματα στον Αθλητισμό – Υποχρεώσεις Σωματείων
* Δεξιότητες αθλητικών στελεχών – Ανθρώπινο δυναμικό
* Ηθική και Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό – Παρενόχληση και Κακοποίηση
* Εθελοντισμός στον Αθλητισμό
* Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων και γεγονότων
* Οικονομικά θέματα – Σωματεία
* Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον Αθλητισμό
* ΜΜΕ και Αθλητισμός»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ