Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυντονισμός δράσεων για την διατήρηση και ανάπτυξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην...

Συντονισμός δράσεων για την διατήρηση και ανάπτυξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ηλείας

Τον συντονισμό των δράσεων τόσο των αιρετών όσο και των φορέων της Ηλείας. Προκειμένου να μην σβηστεί η Ηλεία από τον Πανεπιστημιακό χάρτη. Ανέλαβε μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. Οι επόμενες κινήσεις στην διεκδίκηση της διατήρησης των Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας στην Ηλεία. Τέθηκε ως θέμα και κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη και τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τα οποία «απουσιάζει» η Ηλεία, ο πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κώστας Λεβέντης, ο Γεν. Γραμματέας Βασίλης Τσαούσης και το μέλος του Δ.Σ Κώστας Λάμπρος. Μεταφέροντας την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ, ζήτησαν από τον κ. Γιαννόπουλο να αναλάβει ρόλο συντονιστή των φορέων της Ηλείας, στην προσπάθεια διεκδίκησης, διατήρησης και ανάπτυξης των υπαρχόντων τμημάτων.

   Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού τους ευχαρίστησε για την πρόταση τους, ως έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, έκανε σύντομη αναφορά στα όσα έλαβαν χώρα στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία Ηλείων βουλευτών και δημάρχων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει  να εκφραστεί συνολικά και ενιαία η θέση της Ηλείας. Προς το σκοπό αυτό, έχει ήδη προγραμματιστεί σήμερα συνάντηση με Δημάρχους, στον χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, στον Πύργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, θα πρέπει να καταστεί σαφές, με τον πιο εμφατικό τρόπο, τόσο σε Ακαδημαϊκό όσο και σε Κυβερνητικό επίπεδο, η κατηγορηματική αντίθεση σύσσωμης της Ηλείας (Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, Φορέων, Συλλόγων και πολιτών). Στη διαφαινόμενη κατάργηση των δυο τμημάτων και κυρίως η έκφραση του δίκαιου αιτήματος της, για την διατήρηση και ανάπτυξή τους. Καθώς πρόκειται για τμήματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν απόλυτη συνάφεια και διασύνδεση με τα χαρακτηριστικά της Ηλείας και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ