Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Η Σχολή Μηχανικών δεν φεύγει από την Πάτρα»

«Η Σχολή Μηχανικών δεν φεύγει από την Πάτρα»

Ανέξοδη υπόσχεση στους Ηλείους η «πρόταση» Νικολακόπουλου-Νικολούτσου

«Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Σχολή Μηχανικών από την Πάτρα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το έχει δήλωσε κατηγορηματικά», αποκαλύπτει στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Βασίλης Τριανταφύλλου. Πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και σήμερα καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές». Η μνημειώδης φράση του Διονύσιου Σολωμού πρέπει να λειτουργεί ως απαραίτητο φίλτρο σε κάθε δύσκολη περίοδο. Όταν δηλαδή τα ψέματα γίνονται η εύκολη διαφυγή από την πραγματικότητα.  Παραφράζοντας τον εθνικό μας ποιητή, σήμερα που η Ηλεία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο

«Οι Ηλείοι πρέπει να θεωρούν Ηλειακό ό,τι είναι αληθές».

Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων με την πολιτική απόφαση για κατάργηση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας, ακούστηκε από ορισμένους η πρόταση πως σε περίπτωση απώλειας Μουσειολογίας και Γεωπονίας υπάρχει έτοιμη η… αναπλήρωσή τους με τη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που στεγάζεται στην Πάτρα, στις πρώην εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.  Η Σχολή αποτελείται από τρία Τμήματα: το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Συγκεκριμένα, την πρόταση για μεταφορά στην Ηλεία της Σχολής Μηχανικών έκαναν ο βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος. Καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Σήμερα η «ΠΡΩΤΗ» αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη «πρόταση» δεν είναι τίποτε άλλο από ανέξοδη υπόσχεση. Καθώς η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι κάθετη: Δεν συζητά την μετακίνηση της Σχολής από την Πάτρα.

Ο Πρύτανης το έχει ξεκαθαρίσει από τον περασμένο Οκτώβριο

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε τη μετακίνηση της Σχολής από την Πάτρα», έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής, ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 σε συνέντευξή του στην εφ. «Πελοπόννησος». Μία στάση που κρατά ο Πρύτανης μέχρι και σήμερα, όπως τονίζει στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Βασίλης Τριανταφύλλου, πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σήμερα καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Ο Πρύτανης επανέλαβε την κατηγορηματική του δέσμευση»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Σχολή Μηχανικών από την Πάτρα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το έχει δήλωσε κατηγορηματικά. Και εν πάση περιπτώσει, αυτοί που επικαλούνται ότι επικαλούνται, έχουν μιλήσει με τον Πρύτανη; Το Τμήμα μας είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρύτανη την περασμένη Τετάρτη, όπου και επανέλαβε την κατηγορηματική του δέσμευση. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κάτι τέτοιο. Δηλαδή, να αποφασίσει το ίδρυμα να απεμπολήσει το πιο ισχυρό του κομμάτι. Μία Σχολή που βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό χώρο που την καθιστά προνομιακή. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι σε ένα ακραίο και απίθανο σενάριο μετακινείται η Σχολή Μηχανικών. Η οποιαδήποτε Σχολή έχει ανάγκη τις απαραίτητες υποδομές, τους καθηγητές, το προσωπικό και τους φοιτητές. Ποιος λέει ότι όλοι αυτοί θα μετακινηθούν; Το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί η Σχολή σε διάλυση», δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Τριανταφύλλου.

«Να στοιχηθούν ενιαία πίσω από συγκεκριμένη πρόταση»

Γνωρίζοντας την Ηλεία και τις ιδιαιτερότητές της, αλλά και το ακαδημαϊκό περιβάλλον, ο κ. Τριανταφύλλου κατέθεσε στην εφημερίδα μας και την άποψή του για την στάση που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορείς του Νομού μας για το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.   «Η Σχολή Μηχανικών είναι χρήσιμη για την Ηλεία, ή κάποια Σχολή που θα βοηθήσει αναπτυξιακά τον Νομό; Πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να έχει κάποιος, η πρόταση του καθηγητή Γιώργου Παναγιωτόπουλου για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο με μέση-αρχή και τέλος. Αν κάποιος άλλος έχει να παρουσιάσει κάτι άλλο, να το παρουσιάσει και αυτός και να το συζητήσουν οι φορείς της Ηλείας. Το θέμα όμως είναι να στοιχηθούν ενιαία πίσω από μία συγκεκριμένη πρόταση. Εάν δεν το κάνουν αυτό και ο καθένας πετάει ανέξοδα από μία ιδέα τότε παίζουν προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της Ηλείας!», κατάληξη ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ