Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτο «κόκκινο» η λειτουργία των δύο κλινικών covid-19

Στο «κόκκινο» η λειτουργία των δύο κλινικών covid-19

Στο Νοσοκομείο Πύργου

Γέμισαν οι 33 από τις 34 διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας covid-19

Μόλις δύο διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά covid-19 καθώς ήδη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι πέντε ασθενείς

Αναγκαία η στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν 18 ακόμα κλίνες νοσηλείας

Επιβεβλημένη θεωρείται η ανάγκη λειτουργίας περισσότερων κλινών covid-19 στο Νοσοκομείο Πύργου καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξάνει ώρα με την ώρα. Στις δύο κλινικές covid-19 το βράδυ της Κυριακής νοσηλεύονταν 34 συμπολίτες μας, ενώ χαρακτηριστικό της πιεστικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ήδη χρησιμοποιούνται οι πέντε από τις συνολικά κλίνες ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ μόλις δύο εξ αυτών νοσηλεύουν ασθενείς από όμορες περιοχές. Χθες το μεσημέρι στις δύο κλινικές covid-19 υπήρξε μία μικρή «εκτόνωση» της κατάστασης καθώς εξιτήριο έλαβαν δύο συμπολίτες μας, ενώ λίγη ώρα αργότερα υπήρξε μία νέα νοσηλεία, με αποτέλεσμα να μείνει μόλις μία κλίνη κενή. Την ίδια στιγμή στο τμήμα υπόπτων περιστατικών νοσηλεύονταν οκτώ ακόμα ασθενείς.

Μέρα με την μέρα, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου γίνεται δυσκολότερη. Σχεδιασμός για την λειτουργία επιπλέον κλινών υπάρχει, ωστόσο απαιτείται προσωπικό το οποίο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει στην διάθεση του ΓΝ Ηλείας, προκειμένου να «ανοίξουν» ακόμα περί τις 18 κλίνες νοσηλείας covid-19. Ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας με την 6η ΥΠΕ προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο με επιπρόσθετο προσωπικό (σ.σ. γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό), χωρίς όμως για την ώρα να έχει βρεθεί λύση.  

Με την πίεση να αυξάνει σταδιακά ώρα με την ώρα το μεγάλο ερώτημα το οποίο τίθεται είναι τι θα γίνει με τα περιστατικά covid-19 τα οποία χρήζουν νοσηλείας από τη στιγμή που ασφυκτική είναι η πίεση και στα μεγάλα Νοσοκομεία των όμορων Νομών Αχαΐας και Μεσσηνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ