Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνεχίζεται το μπαράζ παραιτήσεων στο Γ.Ν. Ηλεία

Συνεχίζεται το μπαράζ παραιτήσεων στο Γ.Ν. Ηλεία

Δύο ακόμα Παθολόγοι ιατροί υπέβαλαν χθες παραίτηση

Κίνδυνος «λουκέτου» της Παθολογικής Κλινικής

Χ. Αντύπας:«Η αντίστασή τους σε κάθε μορφής , έκδηλης ή διασκευασμένης, εργασιακής κακοποίησης δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε τεχνάσματα, πιέσεις ή «διευκολύνσεις»».

Δύο ακόμα παραιτήσεις παθολόγων ιατρών είχαμε χθες από το Νοσοκομείο Πύργου. Μετά την παραίτηση της Μαρίας Καλαπόδη, πριν από μερικές μέρες, ήρθε και η παραίτηση της Θεοδώρας Νικολοπούλου αλλά και της Ευγενίας Δρόσου. Στο ΓΝ Ηλείας μένει να υπηρετεί ένας και μόνο Παθολόγος, ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής της ΝΜ Αμαλιάδας Κώστας Αλεξόπουλος.

Χθες ο πληρεξούσιος δικηγόρος των τριών Παθολόγων ιατρών που έχουν υποβάλλει την παραίτηση τους, Χάρης Αντύπας υπογράμμισε:

«Ως πληρεξούσιος δικηγόρος των τριών παθολόγων ιατρών που υπέβαλαν την παραίτησή τους. Έχω την ιδιαίτερη τιμή να υπερασπίζομαι τις δικονομικές θέσεις και τα έννομα συμφέροντα τριών ακούραστων εργατών και ηρωικών μορφών στο χώρο της Υγείας.

Η αντίστασή τους σε κάθε μορφής , έκδηλης ή διασκευασμένης, εργασιακής κακοποίησης δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε τεχνάσματα, πιέσεις ή «διευκολύνσεις». Η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ σε στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας. Που θα αποκαλύψουν τις τρομακτικά δυσάρεστες αλήθειες για τον τρόπο λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων στην Ηλεία.

Σύντομα όμως οι συμπολίτες μας θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται  για τους βάσιμους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία όλων μας. Από τις συνθήκες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε αυτά. Ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφύγει και ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών πόρων. Που με ασύστολο τρόπο «κάποιοι» διαχειρίζονται .

Άλλωστε «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει», ανέφερε ο Χ. Αντύπας.

Τι γίνεται με την Παθολογική

Ερωτηθείς από την «Πρώτη» για το ζήτημα της λειτουργίας της Παθολογικής ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος. Υπογράμμισε ότι οι παραιτήσεις των τριών ιατρών θα πρέπει να γίνουν πρώτα αποδεκτές. Και έως τότε και οι τρείς Παθολόγοι θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο Νοσοκομείο. Εάν κι εφόσον οι παραιτήσεις γίνουν αποδεκτές, τότε το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει στην αντικατάσταση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ