Οι επόμενες συλλογικές κινήσεις για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Π. Αντωνακόπουλος: «Το Τμήμα Μουσειολογίας πλέον δεν απειλείται απλά, αλλά ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει η κατάργησή του με αποφάσεις»

Συνάντηση με επικεφαλής και εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων συγκάλεσε και πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με θέμα τις επόμενες συλλογικές κινήσεις για την διεκδίκηση παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Νομού, σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ. Κώστας Νικολούτσος, Αντώνης Καράμπελας, Νίκος Θεοδώρου, Γιάννης Αργυρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Παπαδημητρίου και Νίκος Κοτσώνης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις μέχρι στιγμής κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμή. Αναφέρθηκε στις προτάσεις του πρόσφατου Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου. Έθεσε το ζήτημα να υπάρξει ικανός μοχλός πίεσης προς την πολιτική ηγεσία με την συλλογική συμμετοχή των κυβερνητικών Βουλευτών ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισχύς.

Όπως τόνισε σχετικά: «Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τους επικεφαλής κι αντιπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Εξειδικεύουμε πλέον και μεθοδεύουμε τον αγώνα μας για να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο του Πανεπιστημίου στον Πύργο. Το Τμήμα Μουσειολογίας πλέον δεν απειλείται απλά, αλλά ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει η κατάργησή του με αποφάσεις Πανεπιστημιακών οργάνων! Η Κοσμητεία πρόσφατα ανακοίνωσε ως τελεσίγραφο στην κ. Ζαφειροπούλου την λήψη απόφασης για την μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα! Απομένει η Σύγκλητος που συνεδριάζει στις 15 Μαρτίου.

Έχουμε κάνει πάρα πολλά ως ενέργειες μέχρι τώρα, κι είναι γνωστό αυτό. Άρα πρέπει τις επόμενες ημέρες να κάνουμε τα πιο σπουδαία. Και δεν υπάρχει πλέον καθόλου χώρος για λόγια και για ανεδαφική αισιοδοξία. Θα πάρουμε νέα πρωτοβουλία ήδη σήμερα και αύριο να μιλήσουμε με όλους τους Δημάρχους. Με τον Γιάννη Λυμπέρη που και στην Αμαλιάδα είναι πλήρως υπαρκτός ο κίνδυνος μεταφοράς της Γεωπονίας εκτός Ηλείας.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε έντονα είναι ότι τα δύο Τμήματα αφορούν όλη την Ηλεία. Όχι μόνο τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Έτσι πρέπει να αντιδράσουμε όλοι και όχι μόνο οι δύο Δήμοι. Συντεταγμένα οι επτά Δήμαρχοι θα ζητήσουμε ραντεβού πάλι με τον Πρύτανη. Στο οποίο όταν κλειστεί θα προσκαλέσουμε και τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού.

Αναδεικνύεται ως ξεκάθαρα καθοριστική η παράμετρος της πολιτικής εξουσίας για την τύχη των Τμημάτων.Με νόμο καταργούνται, με νόμο ιδρύονται. Άρα θα κληθούν κάποια στιγμή οι Βουλευτές να ψηφίσουν. Επίσης η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι πολιτική απόφαση. Ασχέτου της αγωνιώδους προσπάθειας να χρεώσουν την απόφαση αυτή στην Εθνική Επιτροπή Παιδείας…

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και μικροπολιτική προσέγγιση στην υπόθεση.

Είναι η πιο κρίσιμη ώρα κι είναι βέβαια τεράστιο το ζήτημα! Η Ηλεία αν μείνει έξω από τον χάρτη των Πανεπιστημίων, ουσιαστικά τότε μένει έξω από τον χάρτη του μέλλοντος.

Μια Ηλεία χωρίς δίκτυα συγκοινωνιακά, ενεργειακά, επικοινωνιακά, χωρίς Πανεπιστήμιο… Γινόμαστε έτσι μια παραμεθόριος περιοχή με τα μειονεκτήματα της και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να είναι περήφανος κανένας!

Και γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε έναν αγώνα δυναμικό. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να γίνει το κλείσιμο της πόλης και πολύ σύντομα. Όσοι βρίσκουν ακόμα αφορμές να κωλυσιεργούν και να μεταθέτουν το θέμα, νομίζω ότι δεν προσφέρουν καθόλου καλές υπηρεσίες ή είναι εγκλωβισμένοι σε άλλες στρατηγικές».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ