Αισιόδοξος για βελτίωση της κατάστασης και είσοδο σε μια κανονικότητα μέσα και από την βοήθεια έξυπνων μέτρων. Αλλά μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
Περιμέναμε νωρίτερα την αποκλιμάκωση, παραδέχτηκε ο καθηγητής.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με αυτές τις καταστάσεις. Πρόσθεσε πως λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα κρούσματα θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Θα τηρούμε τα μέτρα. Το R θα γυρίζει γύρω από το 1 και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με την σχέση των θετικών τεστ προς τα συνολικά να μην περνάει το 4. Θα μπορέσουμε στις 15/3 να αποκλιμακώσουμε και να έχουμε μια καλύτερη οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα.
«Φαντάζομαι ότι με την σωστή τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά, εκεί που έχουμε τόσο κόσμο να κυκλοφορεί έξω. Με το να υπάρχει και με συγκεκριμένο αριθμό και με συγκεκριμένα μέτρα μέσα στα μαγαζιά. Ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων νομίζω δεν θα προσθέσει τίποτα ιδιαίτερο» σχολίασε ο καθηγητής.
Για το άνοιγμα των σχολείων ο κος Γώγος δήλωσε: Εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και πέσουν τα κρούσματα, θα μπορούμε να δούμε και μια έξυπνη διαχείριση του ανοίγματος του με πολλά τεστ. Με συχνή επιτήρηση των κρουσμάτων με έγκυρη διάγνωση θετικών ασθενών αλλά και με εμβολιασμό φοιτητών στα ΑΕΙ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας, για ακόμη μια έως δύο εβδομάδες.
«Θα υπάρχει μια μεγάλη πίεση λόγω της συσσώρευσης του αριθμού των κρουσμάτων και της επιβάρυνσης της υγείας τους όπως συμβαίνει μετά από 7-10 μέρες νόσου» είπε συγκεκριμένα τονίζοντας πως το απευχόμαστε αλλά είναι πιθανό να συμβεί.
πηγη: dikaiologitika.gr