ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδό του από το κόμμα – «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»

127

Περιέγραψε τον καμβά του νέου πολιτικού εγχειρήματος λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη – Τα καρφιά για αρχηγισμό, ρευστοποίηση και τοξικό κλίμα

Το «τέλος της Ιστορίας» του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτύπωσαν δύο διαδοχικές εικόνες της χθεσινής ημέρας, καθώς λίγα λεπτά μετά την πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, ιστορικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπαγαν το «ταμπού» της διάσπασης σε δημόσια θέα στο «Τριανόν», επιταχύνοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Μπορεί η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να κατέληξε στο εύρημα της «πολιτικής καταδίκης» αντί των διαγραφών «εδώ και τώρα» στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως μετέδωσε το protothema.gr, αλλά αμφότεροι οι «νεοπροεδρικοί» και η «Ομπρέλα» φαίνεται να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους, αποκηρύσσοντας παράλληλα το «τοξικό κλίμα» ως αμοιβαία ζημιογόνο. Για τον μεν Στέφανο Κασσελάκη, η συνάντησή του με τον κ. Ανδρουλάκη, που ξεπέρασε την μία ώρα, κρατά ζωντανό το αφήγημά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «προοδευτικού μετώπου», πολύ περισσότερο όταν το χθεσινό τετ α τετ των δύο αρχηγών φέρεται να οδηγεί κοινοβουλευτικά στη σύμπλευση των δύο κομμάτων για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

Προηγουμένως, η ανάδειξη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε απόλυτη προτεραιότητα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαφάνηκε στις χθεσινές του συναντήσεις με τους επικεφαλής των αρμόδιων Ανεξάρτητων Αρχών, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο, «έλιωσε» για τα καλά τους πάγους, σε σημείο που τα δύο κόμματα να καταλήξουν σε άτυπο «κοινό ανακοινωθέν» με την υπόμνηση πως «οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών», αφήνοντας στη λήθη τα όσα «πολεμικά» έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν, την τελευταία δεκαετία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr