Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠροειδοποίηση Τσελέντη για τον Κορινθιακό: Πιθανός ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ – Έχει...

Προειδοποίηση Τσελέντη για τον Κορινθιακό: Πιθανός ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ – Έχει βεβαρημένο ιστορικό

Για την πιθανότητα να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό προειδοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Άκης Τσελέντης. Μεταξύ άλλων ο σεισμολόγος αναφέρει ότι ο Κορινθιακός έχει βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό και αυτή την περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις γι’ αυτό και συνιστά να είναι όλοι προσεκτικοί.

Ο κ. Τσελέντης, ωστόσο, αφού ενημερώνει για δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθούν επί 24ωρης βάσης τη σεισμικότητα στην περιοχή, ζητά να μην υπάρχει πανικός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

«Η μικροσεισμικότητα στον θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το χάρτη).

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8RΑυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό.

Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατολικό Κορινθιακό ο οποίος έχει βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό και αυτή τη περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυό του στην περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης.

Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την εξέλιξη της ακολουθίας από τον ιστοχώρο του Γεωδυναμικού (https://www.gein.noa.gr)

Παρακαλώ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!

Να ακούτε τους ειδικούς και όχι άτομα του «δήθεν» που δεν έχουν ούτε έναν σεισμογράφο στη περιοχή και σπεκουλάρουν για να «φανούν» επάνω στην αγωνία του κόσμου.

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ