Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα θρίλερ για Φαρκαδόνα και Λάρισα – Μήνυμα του 112 προειδοποιεί για σφοδρές πλημμύρες

369

Δραματικές ώρες για 9 χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα- Αγωνία με την υποχώρηση του αναχώματος στο φράγμα του Πηνειού – Κινδυνεύει να πλημμυρίσει το Αγναντερό

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Φαρκαδόνας και της Λάρισας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές. 

Η κατάσταση στη Φαρκαδόνα

Στο 1,5 μέτρο έχει ανέλθει η στάθμη στην κοινότητα της Φαρκαδόνας. Παρά τις προσπάθειες κατοίκων και μηχανημάτων οι μεγάλοι όγκοι δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν με αποτέλεσμα να πνίγει το κάτω μέρος της κοινότητας. Έγινε έκκληση από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κοσμά προς τους κατοίκους που διαμένουν κάτω από την πλατεία να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο για να προφυλαχθούν. Οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι είναι δραματικές καθώς το χωριό είναι «πνιγμένο» στα νερά.

Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού Ποταμού στη Λάρισα

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων απηύθυνε έκκληση λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού, για απομάκρυνση όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr