Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη φωτιά στον Αυλώνα – Έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού, τέσσερις προσαγωγές

335

Οι φωτογραφίες δείχνουν την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η φωτιά αλλά και ότι ξεκίνησαν από έναν δρόμο – Μέσα σε 2 ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς – Δύο προσαγωγές για Αυλώνα και δύο για το Μενίδι

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά στον Αυλώνα, τη στιγμή μάλιστα που από νωρίς το πρωί εκδηλώνονται συνεχώς στα ξαφνικά εστίες σε εκείνη την περιοχή, με την Πυροσβεστική να σπεύδει και να τις θέτει υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έγιναν συνολικά εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα: 8:13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9:47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10:51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12:02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Tο θετικό είναι πως γύρω στις 13:30 το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Οι Αρχές προχώρησαν νωρίτερα σε δύο προσαγωγές για απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα και άλλες δύο για το Μενίδι.

Φωτογραφίες από τη φωτιά στον Αυλώνα «δείχνουν» εμπρησμό

Παρακάτω ακολουθούν δύο φωτογραφίες από τη φωτιά στον Αυλώνα, με διαφορά μισής ώρας. Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 12:05 και η δεύτερη στις 12:35, αποδεικνύοντας πόσο γρήγορα- μέσα σε 30 λεπτά- επεκτάθηκαν οι φλόγες.

Στην πρώτη φωτογραφία επίσης, φαίνεται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε δίπλα στον δρόμο, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr