ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για το χρίσμα στην Αθήνα – Τα «γαλλικά», τα «καρφιά» και η ψηφοφορία

72

Θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στην «κούρσα» για τον δήμο Αθηναίων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», έπειτα από μία συνεδρίαση με αρκετά «γαλλικά» και πολλά «καρφιά», τελικά τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος έδωσαν το χρίσμα στον Κώστα Ζαχαριάδη με 17 ψήφους «υπέρ». Στις 15 ψήφους έμεινε η υποψηφιότητα του Νίκου Φίλη που υποστηρίχθηκε από την «Ομπρέλα» και στέγασε και τον Νίκο Μπίστη.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η θέληση της 4ης Απριλίου του Αλέξη Τσίπρα για την στήριξη στον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «προεδρικών» πέρασε από νωρίς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αποδεικνύοντας ότι στην Κουμουνδούροι οι καιροί άλλαξαν και πλέον κουμάντο κάνουν οι φυλές και οι τάσεις, όπως αυτές αναδιατάσσονται για την επιβίωσή τους. Στην ψηφοφορία που προηγήθηκε κατά της στήριξης του Νίκου Παππά ψήφισαν τα 25 μέλη της ΠΓ, 14 τάχθηκαν «υπέρ», ενώ δύο ψήφισαν λευκό.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι η μάχη μεταξύ του Κώστα Ζαχαριάδη και του πρώην υπουργού κα τέως βουλευτή Νίκου Φίλη ήταν σκληρή, στη χθεσινή συνεδρίαση του Οργάνου, και περιλάμβανε από «γαλλικά» και «καρφιά» μέχρι και ιταμές εκφράσεις. Ενδεικτικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το επεισόδιο που φέρεται να υπήρξε μεταξύ του Νίκου Φίλη και του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, όπου ο πρώτος τον εγκάλεσε να μην εμπλέκεται και να περιοριστεί στα καθήκοντα της «βάρδιάς του» αφήνοντας κατά μέρος τις προσβλητικές αναφορές στις συνεντεύξεις του περί «υποψηφιοτήτων της κομματικής γραφειοκρατίας» και ο δεύτερος θιγμένος ζήτησε από τα μέλη της ΠΓ να τον υπερασπιστούν.

Η χθεσινή ψηφοφορία μεταξύ του Κώστα Ζαχαριάδη και του Νίκου Φίλη, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είχε εμμέσως πλην σαφώς σε επίπεδο πολιτικού διευθυντηρίου και την Έφη Αχτσιόγλου που είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητά του και χθες τον ψήφισε. Αντίθετα, οι συνυποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας ψήφισαν χθες Νίκο Φίλη και βρέθηκαν από την πλευρά των ηττημένων. Αποστάσεις φέρεται να επέλεξε να κρατήσει ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, εκφραζόμενος με το «λευκό».

enikos.gr