Καιρός: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Ζέστη με 20άρια και βροχή

270

Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες – «Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια!» προβλέπει ο Τσατραφύλλιας – Κρύο με κακοκαιρία «βλέπει» ο Μαρουσάκης

Τελικά πώς θα πετάξουμε χαρταετό;

Από τη μία υπάρχουν μετεωρολόγοι που υποστηρίζουν ότι ο καιρός θα είναι ήπιος και οι εκδρομείς θα απολαύσουν ένα τριήμερο με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές και, από την άλλη, υπάρχουν μετεωρολόγοι που εκτιμούν στις προγνώσεις τους ότι είναι πιθανό να έχουμε πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίες, με τον κίνδυνο οι εκδρομείς να δυσκολευτούν στη διαδρομή της επιστροφής. 

Φέτος τα Κούλουμα θα γιορταστούν με συννεφιά, τοπικές βροχές, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Ο καιρός με μια ματιά

-Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια το επόμενο πενθήμερο

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή όλη την εβδομάδα 

-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ στα νότια

Τη δική του πρόγνωση για το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της Αποκριάς γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο αναφορικά με τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι φέτος τα Κούλουμα θα γιορταστούν με συννεφιά, τοπικές βροχές, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια!»

Ο καιρός το τετραήμερο της Αποκριάς:

Με αρκετή ηλιοφάνεια ,πρωινές ομίχλες και με ανέμους, κυρίως νοτιάδες οι οποίοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες. Ωστόσο από το Σάββατο οι νοτιάδες σταδιακά θα ενταθούν, η Αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της στην ατμόσφαιρα ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές οι οποίες θα είναι επιλεκτικές. Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κακοκαιρία με κρυό προβλέπει ο Μαρουσάκης – Στη γραμμή Τσατραφύλλια και ο Ζιακόπουλος 

«Με ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα με τον καιρό όμως να μας τα χαλάει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (κυρίως Κυριακή και στη συνέχεια) με τη θερμοκρασία να πέφτει, βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές, χιόνια στα βουνά μας ίσως και πιο χαμηλά στα βόρεια βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα.
Η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με καλό καιρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως που αφορούν την Κυριακή της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα καθώς και η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνουν με έντονα άστατο καιρό κατά τόπους και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Ζιακόπουλο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα (26 & 27/2) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση ενισχυμένων νότιων ανέμων, η μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Τοπικές βροχές, των οποίων την κατανομή, την ένταση και τη διάρκεια θα δούμε τις επόμενες ημέρες, είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο.