Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός: Με αρκετή ζέστη και 17άρια θα κυλήσει η ερχόμενη εβδομάδα -...

Καιρός: Με αρκετή ζέστη και 17άρια θα κυλήσει η ερχόμενη εβδομάδα – Θα δούμε τελικά κρύο μέσα στον Γενάρη;

«Άφαντος» ο χειμώνας – Έπειτα από ένα φθινοπωρινό Σαβββατοκύριακο με βροχές στα βορειοδυτικά, υποδεχόμαστε ξανά την Άνοιξη

Αρκετά θερμές ημέρες θα καταγραφούν από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα, με τον υδράργυρο στην Αττική την Τετάρτη να αγγίζει μέχρι και τους 17 βαθμούς Κελσίου! 

Μετά από ένα βροχερό Σαββατοκύριακο με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές στα βορειοδυτικά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από τις 18 Ιανουαρίου θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

Ο καιρός  μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι άστατος με τις βροχές να εστιάζονται μέσα στο Αιγαίο όπου θέλει μια προσοχή προς τα Δωδεκάνησα όπου ίσως την Κυριακή τα φαινόμενα να είναι έντονα. Κατά τα λοιπά ο βοριάς θα κυριαρχήσει μέσα στο Αιγαίο με εντάσεις το Σαββατοκύριακο στα 6 με 7 μποφόρ.

Yπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα βρίσκεται σήμερα η χώρα, με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική και τη νότα νησιωτική χώρα και θα είναι και πάλι χαμηλές οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας (παγετός νωρίς το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας). Οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθούν από 13 ως 15 βαθμούς, τιμές που είναι λίγο υψηλότερες από τις μέσες αυτής της εποχής.

Το Σάββατο (14/1), τοπικές και σύντομες βροχές αναμένονται στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα και ίσως τις απογευματινές – βραδινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Οι βόρειοι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή (15/1), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στο Αιγαίο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια και τη Ν-ΝΑ Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα (16/1), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικούς, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της πρωινής παγωνιάς και την εκδήλωση ορογραφικών βροχών στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι βροχές βασικά στις προσήνεμες στο νοτιοδυτικό ρεύμα περιοχές και κυρίως στη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση Ζιακόπουλου.

Ο καιρός σήμερα

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να είναι κατά διαστήμα ισχυρά.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθουν.

Τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια- παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες είναι πιθανό κατά διαστήματα να είναι ισχυρά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά διαστήματα είναι πιθανό να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να είναι κατά διαστήματα ισχυρά, από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι πιθανό κατά διαστήματα να είναι ισχυρά από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια- παραθαλάσσια.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και στα νότια πελάγη σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ